Piept de rață cu piure de mazăre și cartofi dulci
Descoperă secretul pregătirii unui piept de rață delicios, asortat cu piure fină de mazăre și cartofi dulci pregătiți la cuptor.
Ușor
2 persoane
60 Minute
Scump
Ingrediente
pentru 2 persoane
300 g Mazăre verde boabe dulce Bonduelle
0.5 kg cartofi dulci
300 g piept de rață
100 ml. smântână pentru gătit
Parmezan ras
Oțet balsamic
50 ml. vin roșu sec
3 crenguțe de mentă
1 ardei chili
Unt
30 g ulei de măsline
Sare
Piper
0.5 kg cartofi dulci
300 g piept de rață
100 ml. smântână pentru gătit
Parmezan ras
Oțet balsamic
50 ml. vin roșu sec
3 crenguțe de mentă
1 ardei chili
Unt
30 g ulei de măsline
Sare
Piper
Ingrediente pentru 2 persoane
300 g Mazăre verde boabe dulce Bonduelle
0.5 kg cartofi dulci
300 g piept de rață
100 ml. smântână pentru gătit
Parmezan ras
Oțet balsamic
50 ml. vin roșu sec
3 crenguțe de mentă
1 ardei chili
Unt
30 g ulei de măsline
Sare
Piper
0.5 kg cartofi dulci
300 g piept de rață
100 ml. smântână pentru gătit
Parmezan ras
Oțet balsamic
50 ml. vin roșu sec
3 crenguțe de mentă
1 ardei chili
Unt
30 g ulei de măsline
Sare
Piper
- Pași 1Pentru început, spălăm bine pieptul de rață și-l uscăm. Crestăm pielea pe diagonală, din ambele sensuri, fără a se pătrunde carnea. Frecăm pieptul de rață cu sare, piper și puțin ulei. Lăsăm carnea la frigider pentru aproximativ 1 oră.
- Pași 2Ne apucăm de cartofii dulci. Îi tăiem pe jumătate și apoi în felii subțiri, cu ajutorul unei mandoline. Amestecăm cartofii cu smântâna rămasă, adăugăm sare, piper și lăsăm compoziția deoparte pentru 20 de minute.
- Pași 3Așezăm turnulețele de cartofii pe hârtia de copt într-un vas termorezistent. Acoperim cartofii și îi dăm la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute, la 160°C. Scoatem turnurile din cartofi din cuptor afară și punem o greutate pe fiecare turnuleț, pentru 20 de minute. Tăiem marginile și oferim forma dorită, paralelipiped, cub etc. După aceasta, care se prăjim cartofii în puțin ulei de măsline, pe fiecare parte, până se rumenesc.
- Pași 4Mutăm pieptul de rață rumenit întrun vas termorezistent, îl stropim cu grăsimea din tigaie, îl acoperim și îl punem la cuptor pentru 10 minute, la 160°C. După ce scoatem pieptul de rață din cuptor, îl lăsăm să se odihnească 10 minute înainte de tăiere.
- Pași 5În sfârșit, ne ocupăm de aranjarea mâncării în farfurie. Dăm voie fanteziei să se manifeste. Creăm un pat din piureul de mazăre, așezăm peste el pieptul de rață. În jur, punem cartofii și adăugăm sosul peste toată compoziția. Pieptul de rață cu piue de mazăre și cartofi dulci sunt gata. Poftă bună!
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
Legume mexicane cu orez
Un preparat vegetarian, numai bun pentru un prânz consistent.
Frigărui de creveți cu mix Hawaian
O combinație inedită de creveți și ananas alături de un mix de legume în stil hawaian care vă va surprinde papilele gustative cu amestecul de arome delicioase.
Piept de pui cu sos de brânză și legume rustice
Amestecul de legume Rustic reprezintă o alegere potrivită pentru serile în care se adună toată familia la masă. Sosul de brânză oferă un plus de savoare unui preparat simplu și rapid.
Descoperă și...