Trebuie să acceptați cookie-urile Youtube pentru a vedea acest videoclip
Bacalhau - cod din Portugalia cu cartofi fierți
În Portugalia codul uscat și sărat constituie baza unui număr mare de feluri de mâncare. Indiferent de forma în care este servit, intotdeauna portughezii îl preferă.
Ușor
5 persoane
90 Minute
Scump
Ingrediente
pentru 5 persoane
0.5 kg file de cod
3 cartofi fără coajă, tăiați în cuburi mai mari
3 cepe curățate, tăiate în sferturi
3 ouă tari, tăiate felii
45 g varză albă tocată
6 măsline sau castravete murat tăiat cubulețe
1 ceașcă ulei
1 ceașcă oțet
Sare
Piper
Ingrediente pentru 5 persoane
0.5 kg file de cod
3 cartofi fără coajă, tăiați în cuburi mai mari
3 cepe curățate, tăiate în sferturi
3 ouă tari, tăiate felii
45 g varză albă tocată
6 măsline sau castravete murat tăiat cubulețe
1 ceașcă ulei
1 ceașcă oțet
Sare
Piper
Pași 1
Se toarnă apă fierbinte peste cod. Apoi se presară cu sare și se fierbe timp de 10 minute. După uscare se lasă deoparte.
Pași 2
Ceapa și cartofii se pun în oală și se toarnă peste ele apă fierbinte, puțin sărată. Se fierbe totul timp de 10 minute.
Pași 3
Varza tocată se pune în oală împreună cu legumele. Totul se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară apa și se lasă să se răcească.
Pași 4
Se pune peștele în oală, apoi verdețurile, ouăle, măslinele și totul se amestecă foarte bine.
Pași 5
Se face un sos din ulei, oțet, sare și piper, și se adaugă apoi în mâncare.
Sfaturi în bucătărie
Serviţi la rece, cel mai bine cu pâine proaspătă de grâu.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă▶
Piept de rață cu piure de mazăre și cart...
Descoperă secretul pregătirii unui piept de rață delicios, asortat cu piure fină de mazăre și cartofi dulci pregătiți la cuptor.
Kalalaatikko - pește la cuptor cu cartof...
O mâncare deosebit de apreciată în bucătăria finlandeză!