Pași 1
Scurgem fasolea de sosul propriu.
Pași 2
Într-o tigaie punem uleiul la încins. Adăugăm toate legumele tocate cubulețe și sarea. Lăsăm la călit 8-10 minute, după care adăugăm roșiile cuburi și fasolea. Lăsăm încă 5 minute, potrivim de sare și piper și o luăm de pe foc. Punem compoziția într-un bol, adăugăm cățeii de usturoi și pasăm cu un mixer vertical.
Pași 3
Pentru dulceața de ceapă: Două cepe mari, tocate solzișori se pun la călit împreună cu cimbrul și puțină sare, intr-o lingură de ulei de măsline. Calim puțin, apoi adăugăm zaharul. După vreo 3 minute, adăugăm oțetul și apa și dăm la foc mic, până scade toată apa. Servim fasolea bătută cu această dulceață de ceapă albă. Decorăm cu ceapă roșie și ceapă verde, tocate mărunt.