1. >Rețete
  2. >Fasole bătută cu dulceață de ceapă albă

Fasole bătută cu dulceață de ceapă albă

Se servește ca aperitiv, cu pâine prăjită sau ca o gustare de seară.
Ușor
2 persoane
30 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
1 conservă (400 g) Fasole albă boabe Bonduelle

1 rădăcină de pătrunjel

1 păstârnac

1 ceapă roșie

4 linguri ulei

1 morcov

2 linguri roșii cuburi la cutie

4 căței usturoi

2 cepe albe

2 vârf linguriță cimbru uscat

2 fire ceapă verde

1 lingură ceapă roșie

1 linguriță sare

1 vârf cuțit piper
Ingrediente pentru 2 persoane
1 conservă (400 g) Fasole albă boabe Bonduelle

1 rădăcină de pătrunjel

1 păstârnac

1 ceapă roșie

4 linguri ulei

1 morcov

2 linguri roșii cuburi la cutie

4 căței usturoi

2 cepe albe

2 vârf linguriță cimbru uscat

2 fire ceapă verde

1 lingură ceapă roșie

1 linguriță sare

1 vârf cuțit piper
  1. Pași 1
    Scurgem fasolea de sosul propriu.
  2. Pași 2
    Într-o tigaie punem uleiul la încins. Adăugăm toate legumele tocate cubulețe și sarea. Lăsăm la călit 8-10 minute, după care adăugăm roșiile cuburi și fasolea. Lăsăm încă 5 minute, potrivim de sare și piper și o luăm de pe foc. Punem compoziția într-un bol, adăugăm cățeii de usturoi și pasăm cu un mixer vertical.
  3. Pași 3
    Pentru dulceața de ceapă: Două cepe mari, tocate solzișori se pun la călit împreună cu cimbrul și puțină sare, intr-o lingură de ulei de măsline. Calim puțin, apoi adăugăm zaharul. După vreo 3 minute, adăugăm oțetul și apa și dăm la foc mic, până scade toată apa. Servim fasolea bătută cu această dulceață de ceapă albă. Decorăm cu ceapă roșie și ceapă verde, tocate mărunt.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Somon la cuptor cu mix de fasole

    O combinație sănătoasă și gustoasă de fasole verde și galbenă cu somon și sos pesto! Un preparat ideal pentru o cină ușoară!

  • Rigatoni cu fasole albă

    O rețetă foarte hrănitoare și potrivită în anotimpul rece.

  • Hummus cu fasole albă

    Un preparat cu specific libanez, ce poate fi servit atât cald, cât și rece, se prepară ușor și rapid...