Falafel cu garnitură de sfeclă roșie
Un deliciu din Orientul Mijlociu pe farfuria ta!
Mediu
2 persoane
40 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
200 g Sfeclă roșie felii Bonduelle
1 conservă (310 g) Năut Bonduelle
150 g iaurt grecesc
2 lipii
500 ml ulei de floarea soarelui
2 cepe roșii
1 rodie
1 lămâie
3 legături de pătrunjel
1 lingură făină
3 lingurițe coriandru uscat
2 lingurițe chimion măcinat
2 lingurițe busuioc uscat
1 linguriță rasă bicarbonat de sodiu
1 mână de valeriană
sare
1 conservă (310 g) Năut Bonduelle
150 g iaurt grecesc
2 lipii
500 ml ulei de floarea soarelui
2 cepe roșii
1 rodie
1 lămâie
3 legături de pătrunjel
1 lingură făină
3 lingurițe coriandru uscat
2 lingurițe chimion măcinat
2 lingurițe busuioc uscat
1 linguriță rasă bicarbonat de sodiu
1 mână de valeriană
sare
Ingrediente pentru 2 persoane
200 g Sfeclă roșie felii Bonduelle
1 conservă (310 g) Năut Bonduelle
150 g iaurt grecesc
2 lipii
500 ml ulei de floarea soarelui
2 cepe roșii
1 rodie
1 lămâie
3 legături de pătrunjel
1 lingură făină
3 lingurițe coriandru uscat
2 lingurițe chimion măcinat
2 lingurițe busuioc uscat
1 linguriță rasă bicarbonat de sodiu
1 mână de valeriană
sare
1 conservă (310 g) Năut Bonduelle
150 g iaurt grecesc
2 lipii
500 ml ulei de floarea soarelui
2 cepe roșii
1 rodie
1 lămâie
3 legături de pătrunjel
1 lingură făină
3 lingurițe coriandru uscat
2 lingurițe chimion măcinat
2 lingurițe busuioc uscat
1 linguriță rasă bicarbonat de sodiu
1 mână de valeriană
sare
- Pași 1Tăiem mărunt ceapa roșie și pătrunjelul și le amestecăm împreună cu năutul în blender.
- Pași 2Punem toată compoziția într-un bol după care adăugăm coriandrul și busuiocul uscat, chimionul măcinat și bicarbonatul de sodiu, făina și puțină zeamă de lămâie. Modelăm cu mâna toată compoziția sub forma unor biluțe aplatizate.
- Pași 3Facem un sos lejer din iaurt grecesc în care presărăm ierburi aromatice, sare, piper și boabe de rodie.
- Pași 4Prăjim falafelul în baie de ulei timp de 2 minute pe o parte, apoi încă 2 minute pe cealaltă. Întro altă tigaie încălzim lipiile, apoi le tăiem în mai multe bucăți.
- Pași 5Aranjăm pe un platou valeriana, adăugăm lipiile peste care punem iaurtul grecesc, apoi falafelul și sfecla roșie. Decorăm cu boabe de rodie.
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
Curcan cu sfeclă roșie
Un preparat festiv. Curcanul călit în tigaie este acompaniat de o garnitură cremoasă de spanac și de o salată-sos fresh. Sfecla roșie este 'cireașa de pe tort' a preparatului, aducând un plus de savoare și culoare în farfurie.
Bărcuțe de cartofi dulci cu năut
Gustos și hrănitor! O rețetă potrivită pentru un prânz in familie.
Falafel din sfeclă roșie
Un deliciu din Orientul Mijlociu pe farfuria ta la micul dejun.
Descoperă și...