1. >Rețete
  2. >Bărcuțe de cartofi dulci cu năut

Bărcuțe de cartofi dulci cu năut

Gustos și hrănitor! O rețetă potrivită pentru un prânz in familie.
Mediu
2 persoane
20 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
1 conservă (65 g) Năut Bonduelle

200 ml smântână dulce de gătit

2 cartofi dulci de mărime medie

baby spanac

1 cățel de usturoi tocat mărunt

câteva fire de microplante ridiche roșie

1 lingură ulei de măsline

1 lingură tahini

1 linguriță curry

un vârf de lingură fulgi de ardei iute

sare și piper după gust
Ingrediente pentru 2 persoane
1 conservă (65 g) Năut Bonduelle

200 ml smântână dulce de gătit

2 cartofi dulci de mărime medie

baby spanac

1 cățel de usturoi tocat mărunt

câteva fire de microplante ridiche roșie

1 lingură ulei de măsline

1 lingură tahini

1 linguriță curry

un vârf de lingură fulgi de ardei iute

sare și piper după gust
  1. Pași 1
    Încălzim cuptorul la 180 de grade după care introducem cartofii dulci tăiați pe jumătate pentru aproximativ 45-50 de minute. Lăsăm să se răcească puțin și apoi îi găurim cu ajutorul unei linguri.
  2. Pași 2
    Încingem o tigaie de teflon la foc mediu, adaugăm năutul după ce s-a încins tigaia și îl rumenim până ce capătă o culoare aurie.
  3. Pași 3
    Adăugăm uleiul de măsline în tigaia cu năut, apoi adăugăm usturoiul și îl rumenim puțin. Adăugăm ulterior spanacul (cam cât cuprinzi în două mâini) și smântâna lichidă. Asezonează după gust cu sare, piper și curry. Se lasă tigaia pe foc până se leagă compoziția, apoi oprim flacăra și se lasă câteva minute să se odihnească.
  4. Pași 4
    Adăugăm compoziția obținută în bărcuțele de cartofi, presărăm fulgii de ardei iute și decorăm cu microplante.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Salată cu năut şi cartofi dulci

    Un dish potrivit pentru o dietă vegetală proteică!

  • Caracatiță cu legume mediteranene

    Bucătăria mediteraneană este acum mai aproape de tine cu ajutorul amestecului de legume Mediteranean...

  • Falafel din sfeclă roșie

    Un deliciu din Orientul Mijlociu pe farfuria ta la micul dejun.