Chec cu ciuperci și spanac
Vă recomand un aperitiv delicios, care îi va încânta pe musafiri.
Ușor
4 persoane
30 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
150 g Ciuperci întregi Bonduelle
150 g Spanac frunze întregi Bonduelle
60 ml. ulei de masline
3 ouă de găină întregi
150 g șuncă de curcan
50 g parmezan
100 ml. lapte
200 g făină de grâu
1 plic praf de copt
1 linguriță sare
1 praf piper
1/2 linguriță nucșoară
1 legătură mărar
1 legatură pătrunjel
150 g Spanac frunze întregi Bonduelle
60 ml. ulei de masline
3 ouă de găină întregi
150 g șuncă de curcan
50 g parmezan
100 ml. lapte
200 g făină de grâu
1 plic praf de copt
1 linguriță sare
1 praf piper
1/2 linguriță nucșoară
1 legătură mărar
1 legatură pătrunjel
Ingrediente pentru 4 persoane
150 g Ciuperci întregi Bonduelle
150 g Spanac frunze întregi Bonduelle
60 ml. ulei de masline
3 ouă de găină întregi
150 g șuncă de curcan
50 g parmezan
100 ml. lapte
200 g făină de grâu
1 plic praf de copt
1 linguriță sare
1 praf piper
1/2 linguriță nucșoară
1 legătură mărar
1 legatură pătrunjel
150 g Spanac frunze întregi Bonduelle
60 ml. ulei de masline
3 ouă de găină întregi
150 g șuncă de curcan
50 g parmezan
100 ml. lapte
200 g făină de grâu
1 plic praf de copt
1 linguriță sare
1 praf piper
1/2 linguriță nucșoară
1 legătură mărar
1 legatură pătrunjel
- Pași 1Pentru început, pregătești ingredientele. Tai cubulețe ciupercile și șunca. Dacă folosești spanac congelat, îl scurgi de apă. Dacă folosești spanac proaspăt, îl opărești 1 minut, apoi îl pui în apă foarte rece, pentru a-și menține culoarea, după care îl scurgi și îl pui în blender la tocat.
- Pași 2Amesteci făina cu praful de copt. Într-un vas, mixezi ouăle câteva minute, până își măresc volumul. Adaugi spanacul, uleiul, sarea, nucșoara și piperul. Oprești mixerul și cu o spatulă încorporezi parmezanul și făina cernută, împreună cu praful de copt, alternând cu laptele când aluatul se îngroașă. Repeți procedeul până se termină făina.
- Pași 3Peste compoziția rezultată adaugi ciupercile, șunca și verdeața. Amesteci încet, până se încorporează.
- Pași 4Tapetezi o formă de chec cu hârtie de copt și torni compoziția. Dai tava la cuptor, la foc mediu, pentru circa 40 de minute.
- Pași 5Lași să se răcorească și servești checul. Poftă bună!
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
Souffle cu spanac
Un souffle delicios care va îmbogăți masa de prânz.
Spanac cu ou
Dacă ai poftă de un mic dejun delicios și sănătos, spanacul cu ou este alegerea perfectă.
Noodles cu creveți, ciuperci felii și spanac
O rețetă spectaculoasă!
Descoperă și...