Pași 1
Pentru început, pregătești ingredientele. Tai cubulețe ciupercile și șunca. Dacă folosești spanac congelat, îl scurgi de apă. Dacă folosești spanac proaspăt, îl opărești 1 minut, apoi îl pui în apă foarte rece, pentru a-și menține culoarea, după care îl scurgi și îl pui în blender la tocat.
Pași 2
Amesteci făina cu praful de copt. Într-un vas, mixezi ouăle câteva minute, până își măresc volumul. Adaugi spanacul, uleiul, sarea, nucșoara și piperul. Oprești mixerul și cu o spatulă încorporezi parmezanul și făina cernută, împreună cu praful de copt, alternând cu laptele când aluatul se îngroașă. Repeți procedeul până se termină făina.
Pași 3
Peste compoziția rezultată adaugi ciupercile, șunca și verdeața. Amesteci încet, până se încorporează.
Pași 4
Tapetezi o formă de chec cu hârtie de copt și torni compoziția. Dai tava la cuptor, la foc mediu, pentru circa 40 de minute.
Pași 5
Lași să se răcorească și servești checul. Poftă bună!