Pași 1
Peste zahăr se pune untul topit și scorțișoară. Morcovii se scurg și se pun într-un vas, iar în alt vas se pune făina, sarea, praful de copt și bicarbonatul.
Pași 2
Apoi pasăm morcovii cu o furculiță, ingredientele uscate se omogenizează, iar untul se freacă cu zahărul până când acesta începe să se topească.
Pași 3
Peste zahăr adăugăm ouăle bătute spumă, mai mixăm câteva minute, apoi punem piureul de morcovi. Se omogenizează bine.
Pași 4
Se toarnă toată făina și se mixează 3 minute la turație maximă. Compoziția se toarnă în formă de tartă cu pereții detașabili și se coace 60 minute la 350 de grade.
Pași 5
Pentru cremă se bate untul spumă cu o lingură de zahăr și zahărul vanilat, apoi se adaugă crema de brânză și se freacă în continuare, adăugând zahăr puțin câte puțin (eu nu adaug niciodată tot zahărul, pentru că îmi place crema mai pufoasă. Cu cât se adaugă mai mult zahăr, cu atât crema devine mai lucioasă și se întărește mai tare).
Pași 6
Blatul rece se taie în două foi care se umplu cu jumătate din cremă, iar cu cealaltă jumătate se îmbracă tortul. Se ține la rece cel puțin 4 ore înainte de a fi servit. Blatul tortului are o textură cremoasă și nu trebuie însiropat.