Pași 1
Uleiul se pune la încins, ceapa se călește până își schimbă culoare, devine aurie, orezul se pune peste și se mai lasă pe foc câteva minute.
Pași 2
Carnea și ciupercile tocate mai mici se amestecă cu piperul, boiaua, cimbrul, mărarul verde, sare după gust. Compoziția se amestecă cu ceapa și orezul.
Pași 3
Scoatem frunzele de varză, dăm pe sub un jet de apă frunzele și începem să rulăm sarmalele folosind compoziția.
Pași 4
Întrun vas de pământ, punem bețe de mărar, acoperim cu frunze de varză și varză tocată, apoi așezăm sarmalele.
Pași 5
Punem câteva frunze de dafin printre ele, punem bulionul, o lingură de pastă de ardei și turnăm o cană cu apă.
Pași 6
Acoperim cu capacul și dăm la cuptorul bine încins.
Pași 7
Când sarmalele sunt aproape fierte, punem feliile de kaizer și mai dăm la cuptor, dar fără capac. Adăugăm o lingură de mărar pe toată suprafața.
Pași 8
Mămăliga: întro oală de 2 litri punem apă la fiert cu un praf de sare, adăugăm mălai, iar cu un tel pară se amestecă continuu, pentru a nu se forma cocoloașe. Când începe să se îngroașe, se ia de pe foc și se toarnă întro tavă, pentru ai da formă. Se lasă să se răcească. Intre timp, începem să așezăm pe farfurii un rând de varză, apoi din mămăligă se taie o parte pentru a pune peste varză, iar apoi se pun sarmalele, kaizerul, smântâna și ardeiul iute. Ornăm cu un fir de mărar verde și putem servi !