Pași 1
Varza se scoate de la butoi și o lăsăm în apă rece, pentru a ieși din ea sarea și acreala. Ceapa se taie și o călim în uleiul încins, adăugând orezul, carnea, piperul măcinat, cimbrul, sare și condimente după gustul nostru. Se mai pune și boiaua și se amestecă toate. Ciupercile tăiate în 4 se pun în compoziția obținută și le amestecăm toate. Luăm tigaia de pe foc și lăsăm să se răcească.
Pași 2
Pregătim frunzele de varză. Într-un tuci, se pune un rând de varză tocată și 2 frunze de dafin. Acum începem să facem sarmalele: se ia câte o frunză da varză, punem o lingură din compoziția obținută și împachetăm sarmalele. Fiecare sărmăluță se așază peste varză în tuci. Când suntem gata cu făcutul și aranjatul sarmalelor în tuci, deasupra acoperim cu foi de varză și varză tocată, adăugăm bulionul și puțină apă, le punem în cuptor să fiarba la foc potrivit. Când încep să fie făcute, se presară mărar pe deasupra. Mai fierb câteva minute și scoatem tuciul din cuptor.
Pași 3
Pregătim mămăliga: într-un alt tuci se pun 2-3 litri de apă și sare și lăsăm să dea în clocot, apoi punem mălai, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloașe. Se lasă să fiarbă până începe să se îngroașe cam 20-30 minute la foc potrivit. Când este gata mămăliga, o punem în 2 castroane de mărime diferită și lăsăm să se răcească.
Pași 4
Odată racită, răsturnăm partea cea mai mare pe un tocător, apoi partea cea mică deasupra, iar de jur împrejur punem sărmăluțe, în vârful celei dea doua mămăliguțe punem smântâna și presărăm puțină boia, aranjăm măslinele și gogoșarul. Frumos și gustos, puteți servi.