Trebuie să acceptați cookie-urile Youtube pentru a vedea acest videoclip
Sarmale cu ciuperci
Descoperă o rețetă delicioasă de post cu sarmale, ciuperci și orez.
Ușor
5 persoane
20 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 5 persoane
1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle
1 varză murată mare
1 morcov măricel
1 felie țelină mică
1 ceapă mare
130 g orez
300 ml. suc de roșii
3 linguri pastă de roșii
1 frunză dafin
1 linguriță cimbru uscat
1/2 legătură pătrunjel verde
Sare
Ulei de măsline
Piper
Cimbru
Oregano
Ingrediente pentru 5 persoane
1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle
1 varză murată mare
1 morcov măricel
1 felie țelină mică
1 ceapă mare
130 g orez
300 ml. suc de roșii
3 linguri pastă de roșii
1 frunză dafin
1 linguriță cimbru uscat
1/2 legătură pătrunjel verde
Sare
Ulei de măsline
Piper
Cimbru
Oregano
Rețete făcute cu
Ciuperci feliate
Pași 1
Călim ceapa tocată mărunt în 2-3 linguri ulei, până devine sticloasă. Apoi punem jumătate din morcovul ras și le călim împreună încă 1 minut. Punem ciupercile peste acestea și continuăm să călim puțin. Adăugăm orezul spălat bine și scurs, cimbrul, sarea, piperul și pătrunjelul tocat mărunt. Mai ținem pe foc încă 1-2 minute.
Pași 2
Luăm frunză de varză și punem compoziția de ciuperci cu orez cam o lingură pe lățimea frunzei, astfel încât să ne rămână 2 cm la un capăt și la celălalt al frunzei. Rulăm sarmaua și introducem capătul îngust înăuntru, pentru a nu se desface când le fierbem. Câteva frunze de varză le tăiem julien și le punem pe fundul oalei împreună cu restul de morcov ras și țelină rasă fin.
Pași 3
Amestecăm sucul cu pasta de roșii și punem 1/3 din cantitate peste varza julien, apoi începem să aranjăm sarmalele cu ciuperci și orez, aranjând pentru acestea crenguțe de cimbru și presărând puțin oregano uscat. Când terminăm de aranjat sarmalele, turnăm restul de suc de roșii, mai punem un rând de varză tăiată julien.
Pași 4
Adăugăm uleiul și apa fierbinte până la nivelul sarmalelor. Fierbem în jur de 30 minute la foc mediu mic, cu capacul pus și având grijă să completăm cu apă, dacă este nevoie. După acest interval, le dăm la cuptor pentru 4550 minute (în cuptorul preîncălzit la 200°C). Se servesc calde cu mămăliguță. Poftă bună!
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă▶
Creveți thailandezi cu orez
Încearcă rețeta noastră picantă cu creveți și mix thailandez cu orez și vei pătrunde in bucătăria asiatică în doar 20 de minute. Cina pentru prieteni va fi mult mai ușor și rapid de pregătit, oferindu-ți mai mult timp alături de ei.
Piept de pui cu sos de brânză și legume ...
Amestecul de legume Rustic reprezintă o alegere potrivită pentru serile în care se adună toată famil...
Fusili cu ciuperci și spanac
Un preparat de origine italiană foarte aromat și care se pregătește ușor.