Revani cu morcov
Combinație delicioasă dintre o prăjitură cu morcov și una cu griș și iaurt.
Ușor
5 persoane
60 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 5 persoane
200 g Morcovi tineri extra-fini Bonduelle
1 pahar ulei de floarea soarelui
2 pahare făină de grâu
4 pahare de zahăr
1 pahar de griș
1 pachet de praf de copt
4 ouă de găină întregi
4 pahare cu apă
1 buc. zeamă de lămâie
1 buc. albuș de ou
100 g zahăr pudră
400 g iaurt natural 3.2% grăsime
1 pahar ulei de floarea soarelui
2 pahare făină de grâu
4 pahare de zahăr
1 pahar de griș
1 pachet de praf de copt
4 ouă de găină întregi
4 pahare cu apă
1 buc. zeamă de lămâie
1 buc. albuș de ou
100 g zahăr pudră
400 g iaurt natural 3.2% grăsime
Ingrediente pentru 5 persoane
200 g Morcovi tineri extra-fini Bonduelle
1 pahar ulei de floarea soarelui
2 pahare făină de grâu
4 pahare de zahăr
1 pahar de griș
1 pachet de praf de copt
4 ouă de găină întregi
4 pahare cu apă
1 buc. zeamă de lămâie
1 buc. albuș de ou
100 g zahăr pudră
400 g iaurt natural 3.2% grăsime
1 pahar ulei de floarea soarelui
2 pahare făină de grâu
4 pahare de zahăr
1 pahar de griș
1 pachet de praf de copt
4 ouă de găină întregi
4 pahare cu apă
1 buc. zeamă de lămâie
1 buc. albuș de ou
100 g zahăr pudră
400 g iaurt natural 3.2% grăsime
- Pași 1Pregătim siropul din 4 pahare de apă, 3 pahare zahăr și-l punem la foc. Când se înfierbântă, adăugăm zeama de la jumătate de lămâie. Lăsăm să fiarbă preț de 15 minute, după care îl luăm de pe foc și-l punem la răcit.
- Pași 2Facem aluatul, amestecând foarte bine ouăle cu zahărul, iaurtul, uleiul, făina, grișul și praful de copt.
- Pași 3Morcovii se scurg de zeamă, se spală, se rad pe răzătoarea mică, se amestecă cu jumătate de cană de zahăr și se adaugă în aluat.
- Pași 4Se toarnă aluatul întrun vas yena și se introduce la cuptor timp de 1 oră.
- Pași 5După ce a devenit frumos aurie, prăjitura se scoate din cuptor și se însiropează.
- Pași 6Pentru decor, facem o glazură albă, lucioasă, mixând albușul spumă tare, peste el adăugăm zahărul pudră treptat, iar la final zeama de lămâie.
- Pași 7Luăm 67 morcovei șii fierbem în apă cu zahăr, timp de 20 minute.
- Pași 8Glazura albă astfel obținută o întindem pe prăjitură și o decorăm cu morcovii cei dulci.
Sfaturi în bucătărie
Prăjitura aceasta delicioasă merge de minune cu o ceașcă cu limonadă.
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
Supă vegană
O supă vegană ușor de gătit și delicioasă!
Cheesecake cu morcovi
Un desert cremos și surprinzator cu un gust dulce de morcovi!
Mix gratinat de broccoli, morcovi și conopidă
Legumele gratinate sunt minunate pentru o cină ușoară!
Descoperă și...