Pași 1
Pentru început, spălăm bine pulpa de porc și o tăiem felii. Batem feliile cu un bătător pentru carne, până acestea devin fragede. Presărăm feliile de pulpă de porc cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Punem totul la frigider pentru aproximativ o oră.
Pași 2
Curățim ceapa și o tăiem cubulețe.
Pași 3
Punem pe foc o tigaie teflonată. Topim untul și frigem feliile de carne de porc timp de câteva minute pe ambele părți. După ce carnea s-a rumenit, o scoatem din tigaie și adăugăm ceapa tăiată cubulețe.
Pași 4
Călim ceapa până aceasta se înmoaie. Adăugăm în tigaie supa de pui, vinul alb și feliile de pulpă de porc rumenite anterior.
Pași 5
Adăugăm peste carnea de porc ciupercile scurse și feliate, usturoiul tăiat felii și sucul de roșii. Dacă simțim că este nevoie, mai adăugăm supă de pui sau apă. Punem sare după gust și lăsăm compoziția să fiarbă sub un capac, la foc mic, până când se înmoaie feliile de pulpă de porc. Când carnea este moale, adăugăm smântâna și pătrunjelul verde.
Pași 6
La final, punem să fiarbă orezul. Îl pregătim după rețeta clasică, respectiv la o cană de orez adăugăm 2 căni de apă. Avem grijă ca bobul de orez să nu fie răsfiert și săși păstreze o textură al dente. Adăugăm sare după gust și la nevoie îl călim întro tigaie în puțin unt. Astfel, obținem un gust desăvârșit și un aspect deosebit.
Pași 7
Așezăm pe farfurie garnitura de orez cu pulpa de porc în sos de vin alb cu ciuperci. Vom servi mâncarea caldă. Poftă bună!