1. >Rețete
  2. >Prăjitură cu cremă de morcov, dovleac și rodie

Prăjitură cu cremă de morcov, dovleac și rodie

O prăjitură foarte aromată și sănătoasă.
Ușor
5 persoane
30 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 5 persoane
1 pungă (400 g) Morcovi tineri extra-fini Bonduelle

3 linguri cu zahăr fin

3 linguri cu făină

100 g de nuci

1 lingură cu pudră de roșcove

3 ouă

250 g piure de dovleac copt

200 ml. frișcă lichidă

3 linguri cu miere de albine

1 linguriță cu agar-agar

50 ml. suc de rodie

30 g semințe de rodie pentru decor
Ingrediente pentru 5 persoane
1 pungă (400 g) Morcovi tineri extra-fini Bonduelle

3 linguri cu zahăr fin

3 linguri cu făină

100 g de nuci

1 lingură cu pudră de roșcove

3 ouă

250 g piure de dovleac copt

200 ml. frișcă lichidă

3 linguri cu miere de albine

1 linguriță cu agar-agar

50 ml. suc de rodie

30 g semințe de rodie pentru decor
  1. Pași 1
    Preparare blat: albușurile se mixează spumă tare cu un praf de sare, apoi cu zahărul fin adăugat treptat.
  2. Pași 2
    Se adaugă gălbenușurile unul câte unul. Făina se amestecă cu pudra de roșcove, se cerne și se adaugă peste amestecul de mai sus, amestecând ușor cu o spatulă.
  3. Pași 3
    Se adaugă nucile caramelizate, continuând amestecarea cu grijă. Se pune crema obținută într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade, aproximativ 20-25 minute.
  4. Pași 4
    Preparare crema de morcov, dovleac si rodie: Morcovii Bonduelle se pasează cu ajutorul unui blender vertical, se amestecă cu piureul de dovleac și o lingură de miere de albine.
  5. Pași 5
    Frișca se bate spumă tare cu două linguri de miere de albine. Se amestecă sucul de rodie cu praful de agaragar și se fierbe timp de 2 minute, apoi se lasă să se răcească. Se adaugă agaragarul peste amestecul de morcovi și dovleac, amestecând foarte bine. Se ia câte puțin din frișca lichidă și se încorporează în crema de morcov și dovleac. Crema obținută se lasă la frigider pentru cel putin o oră.
  6. Pași 6
    Asamblare și decorare prăjitură: blatul copt și răcit se taie în pătrate cu ajutorul unor forme de inox.
  7. Pași 7
    În mijlocul formelor se adaugă crema de morcov, dovleac, iar deasupra se decorează cu semințe de rodie. Se lașa la frigider aproximativ 510 minute, după care se îndepărtează cu grijă forma de inox, apoi se pot servi . Poftă bună!
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Smoothie de morcovi și mango

    Un boost de energie într-un pahar de smoothie!

  • Morcovi caramelizați

    O gustare rapidă și gustoasă pentru micii campioni. O sursă importantă de fibre și vitamina A, morco...

  • Mix gratinat de broccoli, morcovi și con...

    Legumele gratinate sunt minunate pentru o cină ușoară!