Trebuie să acceptați cookie-urile Youtube pentru a vedea acest videoclip
Mușchi de vită la cuptor - svickova
O rețetă tradițională cehească pe bază de carne de vită la cuptor cu legume și sos aromat.
Mediu
3 persoane
60 Minute
Scump
Ingrediente
pentru 3 persoane
2 Morcovi tineri extra-fini Bonduelle
60 g slănină
2 cepe
1/2 țelină
0.6 kg mușchi de vită file
2 rădăcini de pătrunjel
0.25 l bulion de vită
0.25 l smântână
1/4 pahar făină
2 linguri de unt
Sare
Piper
Frunze de dafin
Ienibahar
Ingrediente pentru 3 persoane
2 Morcovi tineri extra-fini Bonduelle
60 g slănină
2 cepe
1/2 țelină
0.6 kg mușchi de vită file
2 rădăcini de pătrunjel
0.25 l bulion de vită
0.25 l smântână
1/4 pahar făină
2 linguri de unt
Sare
Piper
Frunze de dafin
Ienibahar
Pași 1
Mușchiul de vită se freacă cu sare și piper și se frige ușor pe ambele părți, pe slănina topită, până se gătește puțin.
Pași 2
Legumele se taie în cubulețe și se frig scurt cu mirodeniile, în aceeași grăsime în care a fost friptă carnea.
Pași 3
Se pune carnea într-un vas termorezistent (de exemplu de Jena), se garnisește cu legumele, cu slănina rămasă și se drege cu unt și mirodenii. Se coace la cuptor 15-20 minute la temperatura de 180-190 grade. La jumătatea perioadei se întoarce carnea pe partea cealaltă. După 15-20 minute se adaugă bulionul și se mai coace încă 15-20 minute.
Pași 4
După coacere, carnea se taie în felii. Sosul fie se strecoară, fie se omogenizează cu mixerul, pentru a îngroșa sosul, se adaugă smântână și făină.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă▶
Legume la tigaie cu pâine naan
O pâine naan la tigaie alături de un mix de legume ușoare și masa-i gata!
Piept de pui în stil mexican
O rețetă delicioasă!
Cheesecake cu morcovi
Un desert cremos și surprinzator cu un gust dulce de morcovi!