1. >Rețete
  2. >Chec cu spanac, ciuperci și buline de urdă

Chec cu spanac, ciuperci și buline de urdă

Un aperitiv delicios ce atrage, prin gust și aspect, în special copiii care nu sunt mari consumatori de brânzeturi și spanac.
Ușor
5 persoane
20 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 5 persoane
200 g Spanac frunze întregi Bonduelle

1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle

50 ml. ulei de măsline

150 g măsline

100 ml. lapte

225 g făină

6 ouă

1 plic praf de copt

1 linguriță sare

1 praf nucșoară

1 legătură mărar

250 g urdă

100 g smântână

100 g piper

1 g pătrunjel
Ingrediente pentru 5 persoane
200 g Spanac frunze întregi Bonduelle

1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle

50 ml. ulei de măsline

150 g măsline

100 ml. lapte

225 g făină

6 ouă

1 plic praf de copt

1 linguriță sare

1 praf nucșoară

1 legătură mărar

250 g urdă

100 g smântână

100 g piper

1 g pătrunjel
  1. Pași 1
    Faina se amestecă cu praful de copt.
  2. Pași 2
    Ciupercile se toacă mărunt, iar măslinele se taie rondele.
  3. Pași 3
    Se bat 2 ouă și se amestecă cu urda, smântâna, un praf de nucșoară, puțină sare și piper.
  4. Pași 4
    Spanacul decongelat se pasează la blender, în timp ce mărarul și pătrunjelul se toacă fin. Se bat bine 4 ouă, se adaugă laptele, uleiul, spanacul, măslinele și ciupercile și se amestecă totul bine. La sfârșit se încorporează ușor și făina cu praful de copt.
  5. Pași 5
    Se tapetează o tavă rotundă cu ulei și făină, apoi se toarnă compoziția. Crema de brânză se pune întrun pos care se introduce în aluat și se fac biluțe de brânză în interiorul compoziției.
  6. Pași 6
    Se dă checul la cuptor pentru aproximativ 50 minute.
  7. Pași 7
    Când sa răcorit, se poate felia și servi fie simplu, fie alături de o cană cu iaurt sau lapte.
Sfaturi în bucătărie
Urda poate fi înlocuită și cu brânză de vaci.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Plăcintă de spanac

    O rețetă delicioasă

  • Salată de valeriană cu ciuperci, feta și...

    O salată cremoasă și aromată. Rețeta ideală pentru un prânz copios!

  • Creveți thailandezi cu orez

    Încearcă rețeta noastră picantă cu creveți și mix thailandez cu orez și vei pătrunde in bucătăria as...