Chec cu spanac, ciuperci și buline de urdă
Un aperitiv delicios ce atrage, prin gust și aspect, în special copiii care nu sunt mari consumatori de brânzeturi și spanac.
Ușor
5 persoane
20 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 5 persoane
200 g Spanac frunze întregi Bonduelle
1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle
50 ml. ulei de măsline
150 g măsline
100 ml. lapte
225 g făină
6 ouă
1 plic praf de copt
1 linguriță sare
1 praf nucșoară
1 legătură mărar
250 g urdă
100 g smântână
100 g piper
1 g pătrunjel
1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle
50 ml. ulei de măsline
150 g măsline
100 ml. lapte
225 g făină
6 ouă
1 plic praf de copt
1 linguriță sare
1 praf nucșoară
1 legătură mărar
250 g urdă
100 g smântână
100 g piper
1 g pătrunjel
Ingrediente pentru 5 persoane
200 g Spanac frunze întregi Bonduelle
1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle
50 ml. ulei de măsline
150 g măsline
100 ml. lapte
225 g făină
6 ouă
1 plic praf de copt
1 linguriță sare
1 praf nucșoară
1 legătură mărar
250 g urdă
100 g smântână
100 g piper
1 g pătrunjel
1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle
50 ml. ulei de măsline
150 g măsline
100 ml. lapte
225 g făină
6 ouă
1 plic praf de copt
1 linguriță sare
1 praf nucșoară
1 legătură mărar
250 g urdă
100 g smântână
100 g piper
1 g pătrunjel
- Pași 1Faina se amestecă cu praful de copt.
- Pași 2Ciupercile se toacă mărunt, iar măslinele se taie rondele.
- Pași 3Se bat 2 ouă și se amestecă cu urda, smântâna, un praf de nucșoară, puțină sare și piper.
- Pași 4Spanacul decongelat se pasează la blender, în timp ce mărarul și pătrunjelul se toacă fin. Se bat bine 4 ouă, se adaugă laptele, uleiul, spanacul, măslinele și ciupercile și se amestecă totul bine. La sfârșit se încorporează ușor și făina cu praful de copt.
- Pași 5Se tapetează o tavă rotundă cu ulei și făină, apoi se toarnă compoziția. Crema de brânză se pune întrun pos care se introduce în aluat și se fac biluțe de brânză în interiorul compoziției.
- Pași 6Se dă checul la cuptor pentru aproximativ 50 minute.
- Pași 7Când sa răcorit, se poate felia și servi fie simplu, fie alături de o cană cu iaurt sau lapte.
Sfaturi în bucătărie
Urda poate fi înlocuită și cu brânză de vaci.
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
Salată de valeriană cu ciuperci, feta și nuci
O salată cremoasă și aromată. Rețeta ideală pentru un prânz copios!
Creveți thailandezi cu orez
Încearcă rețeta noastră picantă cu creveți și mix thailandez cu orez și vei pătrunde in bucătăria asiatică în doar 20 de minute. Cina pentru prieteni va fi mult mai ușor și rapid de pregătit, oferindu-ți mai mult timp alături de ei.
Piept de pui cu sos de brânză și legume rustice
Amestecul de legume Rustic reprezintă o alegere potrivită pentru serile în care se adună toată familia la masă. Sosul de brânză oferă un plus de savoare unui preparat simplu și rapid.
Descoperă și...