Pași 1
Faina se amestecă cu praful de copt.
Pași 2
Ciupercile se toacă mărunt, iar măslinele se taie rondele.
Pași 3
Se bat 2 ouă și se amestecă cu urda, smântâna, un praf de nucșoară, puțină sare și piper.
Pași 4
Spanacul decongelat se pasează la blender, în timp ce mărarul și pătrunjelul se toacă fin. Se bat bine 4 ouă, se adaugă laptele, uleiul, spanacul, măslinele și ciupercile și se amestecă totul bine. La sfârșit se încorporează ușor și făina cu praful de copt.
Pași 5
Se tapetează o tavă rotundă cu ulei și făină, apoi se toarnă compoziția. Crema de brânză se pune întrun pos care se introduce în aluat și se fac biluțe de brânză în interiorul compoziției.
Pași 6
Se dă checul la cuptor pentru aproximativ 50 minute.
Pași 7
Când sa răcorit, se poate felia și servi fie simplu, fie alături de o cană cu iaurt sau lapte.
Sfaturi în bucătărie
Urda poate fi înlocuită și cu brânză de vaci.