Pași 1
Se face un sos alb din 20 gr unt, 1 lingură făină, 250 ml lapte, sare și piper. Se pune untul să se înfierbinte la foc și se adaugă făina. Se amestecă până făina începe să își schimbe culoarea, apoi se stinge cu laptele și se amestecă continuu, până se îngroașă. Se condimentează cu sare și piper. Cartofii se spală bine și se fierb în coajă, în apă cu sare, 15 minute. Când sunt gata, se scurg, se clătesc cu apă rece și se curăță de coajă.
Pași 2
În 20 gr unt se călește creierul ținut cel puțin 1/2 de oră în apă rece, curățat de pielițe și scurs bine. Se lasă câteva minute, până își schimbă culoarea, amestecând ușor. În sosul alb se pun ciupercile, creierul, sarea, piperul, gălbenușurile și se omogenizează.
Pași 3
Cu ajutorul unei lingurițe scobim cartofii, scoțând mijlocul, dar păstrând o margine de 1/2 de cm. Umplem cartofii cu compoziția, presărăm cașcavalul ras și dăm la cuptor cu restul de unt. Servim cartofii cu salată verde.