1. >Rețete
  2. >Cartofi umpluți cu creier și ciuperci

Cartofi umpluți cu creier și ciuperci

O rețetă delicioasă și savuroasă!
Ușor
3 persoane
60 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 3 persoane
100 g Ciuperci feliate Bonduelle

300 g creier de porc

6 cartofi

2 gălbenușuri

1 lingură făină albă

250 ml. lapte

80 g unt

70 g cașcaval

Sare

Piper macinat
Ingrediente pentru 3 persoane
100 g Ciuperci feliate Bonduelle

300 g creier de porc

6 cartofi

2 gălbenușuri

1 lingură făină albă

250 ml. lapte

80 g unt

70 g cașcaval

Sare

Piper macinat
  1. Pași 1
    Se face un sos alb din 20 gr unt, 1 lingură făină, 250 ml lapte, sare și piper. Se pune untul să se înfierbinte la foc și se adaugă făina. Se amestecă până făina începe să își schimbe culoarea, apoi se stinge cu laptele și se amestecă continuu, până se îngroașă. Se condimentează cu sare și piper. Cartofii se spală bine și se fierb în coajă, în apă cu sare, 15 minute. Când sunt gata, se scurg, se clătesc cu apă rece și se curăță de coajă.
  2. Pași 2
    În 20 gr unt se călește creierul ținut cel puțin 1/2 de oră în apă rece, curățat de pielițe și scurs bine. Se lasă câteva minute, până își schimbă culoarea, amestecând ușor. În sosul alb se pun ciupercile, creierul, sarea, piperul, gălbenușurile și se omogenizează.
  3. Pași 3
    Cu ajutorul unei lingurițe scobim cartofii, scoțând mijlocul, dar păstrând o margine de 1/2 de cm. Umplem cartofii cu compoziția, presărăm cașcavalul ras și dăm la cuptor cu restul de unt. Servim cartofii cu salată verde.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Cartofi copți cu cremă de avocado și fas...

    Încântă-i pe oaspeți cu un preparat minunat, ușor de făcut și sănătos!

  • Noodles cu creveți, ciuperci felii și sp...

    O rețetă spectaculoasă!

  • Dorada la cuptor cu legume la tigaie

    O rețetă foarte simplă, cu puține ingrediente, însă cu o aromă bogată! Dorada însoțită de legumele n...