Pași 1
Amestecăm sarea cu zahărul și cu boiaua de ardei și ungem mușchiul cu acest amestec. Îl punem într-un vas și-l dăm la frigider pentru o zi. A doua zi acoperim mușchiul cu vin alb, punem o folie alimentară și îl băgăm din nou la frigider minim 1 zi, maxim 5 zile.
Pași 2
Scoatem mușchiul din vin, îl uscăm cu un șervet de hârtie, îl tăiem astfel încât să obținem o suprafață cât mai mare. Punem carnea între doua folii alimentare și o batem foarte bine cu un ciocan pentru șnițele.
Pași 3
Tăiem morcovul fâșii, pe care le opărim 5 minute. Cașcavalul îl amestecăm cu ierburile de Provence, sare și piper. Întindem 1/3 din cantitatea de cașcaval pe carnea bătută. Punem fâșiile de morcov.
Pași 4
Batem oul și încorporam în el mazărea bine scursă, quinoa și 1/3 din cașcavalul răzuit apoi punem totul peste fâșiile de morcov. Deasupra punem restul de cașcaval.
Pași 5
Rulăm cu grijă carnea, o legăm bine, apoi o învelim în cetină de brad și o legăm din nou. Punem rulada întro tavă, pe un grătar. Punem apă în tava, dar să fie sub nivelul grătarului, și o acoperim cu folie de aluminiu. Introducem în cuptorul preîncălzit la 190 grade C pentru o oră, o oră și 10 minute. Scoatem din cuptor, lăsăm la răcit complet, scoatem cetina și apoi băgăm rulada în frigider până în momentul servirii. Saveți poftă!