1. >Rețete
  2. >Piure de mazăre

Piure de mazăre

Un preparat simplu și delicios pentru întreaga familie.
Ușor
4 persoane
10 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 conservă (400 g) Mazăre verde boabe dulce Bonduelle

Mentă proaspătă

Sare

1/2 ceapă

Ulei de măsline

50 ml. vin alb sec

Supă de legume

1 lingură zeamă de lămâie

1 lingură Piper
Ingrediente pentru 4 persoane
1 conservă (400 g) Mazăre verde boabe dulce Bonduelle

Mentă proaspătă

Sare

1/2 ceapă

Ulei de măsline

50 ml. vin alb sec

Supă de legume

1 lingură zeamă de lămâie

1 lingură Piper
  1. Pași 1
    Se toacă ceapa mărunt și se călește într-o lingură de ulei. Se adaugă mazărea, să călește puțin, se stinge cu vinul și se lasă să fiarbă cca. 2 minute. Se adaugă supă de legume, cât să acopere mazărea.
  2. Pași 2
    Se lasă să fiarbă la foc potrivit. Se verifică mazărea dacă e fiartă. Trebuie să-și păstreze culoarea verde intensă.
  3. Pași 3
    Când e fiartă, se stoarce de zeamă, însă zeama nu se aruncă. Cu un mixer se pasează mazărea cu puțină mentă proaspătă.
  4. Pași 4
    Se adaugă zeama de lămâie. Dacă piureul obținut e prea tare, se subțiază cu puțină zeamă în care a fost fiartă mazărea. Se potrivește de sare. Poftă bună!
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Zucchini umpluți cu legume

    Un preparat ușor, rapid și foarte gustos!

  • Buddha Bowl

    Bonduelle vine în întâmpinarea verii cu o rețetă fresh, bogată în proteine vegetale, perfectă pentru...

  • Supă cremă de legume verzi cu năut

    O nouă rețetă delicioasă de supă cremă! Valorile nutritive ale legumelor verzi, combinate năutul bog...