1. >Rețete
  2. >Piept de pui la grătar cu 'Sombrero'

Piept de pui la grătar cu 'Sombrero'

O rețetă simplă de grătar din piept de pui, cu un adaos special de sos exotic, ce va uimi până și cele mai pretențioase palate prin gustul său rafinat și cu adevărat excepțional.
Mediu
4 persoane
60 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
Piept de pui la grătar:

1 conservă (430 g) MEXICANA, Fasole roşie boabe cu porumb dulce în sos tomat picant Bonduelle

15 ml zeamă de lămâie

15 ml vin alb

1 lingură ketchup

1 lingură miere

30 ml sos teriyaki

50 ml ulei

2 căței usturoi

300 g Salata crocant

2 ceapă roșie

150 g brânză Cedar

150 g piept de curcan (fiert)

1 teacă ardei jalapeno

80 g roșii pelati

1 pachet tortillas din făină de grâu

Smântână acră

Coriandru proaspăt

200 g sare, piper colorat.

30 g ceapă roșie

30 g morcovi

50 g unt

2 căței usturoi

300 ml. zeamă de pui

36 ml. smântână

Piper

4 piepturi de pui
Ingrediente pentru 4 persoane
Piept de pui la grătar:

1 conservă (430 g) MEXICANA, Fasole roşie boabe cu porumb dulce în sos tomat picant Bonduelle

15 ml zeamă de lămâie

15 ml vin alb

1 lingură ketchup

1 lingură miere

30 ml sos teriyaki

50 ml ulei

2 căței usturoi

300 g Salata crocant

2 ceapă roșie

150 g brânză Cedar

150 g piept de curcan (fiert)

1 teacă ardei jalapeno

80 g roșii pelati

1 pachet tortillas din făină de grâu

Smântână acră

Coriandru proaspăt

200 g sare, piper colorat.

30 g ceapă roșie

30 g morcovi

50 g unt

2 căței usturoi

300 ml. zeamă de pui

36 ml. smântână

Piper

4 piepturi de pui
  1. Pași 1
    Piept de pui la grătar marinat: Se pun într-un vas toate componentele lichide și usturoiul tocat mărunt. Se marinează pieptul de pui timp de 24 ore în frigider. Se frige pe grătar.
  2. Pași 2
    Pregătirea salatei „Sombrero”: Pieptul de pui fiert se lasă să se răcească după care se taie în cuburi. Roșiile pelati se taie în părți mici. Brânza Cedar se dă pe o răzătoare cu ochi mare, pentru legume. Ardeiul jalapeno și ceapa roșie se taie în cuburi. Salata crocantă se amestecă cu produsele tăiate, după care adăugăm coriandru proaspăt sare și piper după gust. Umplutura astfel pregătită se pune pe tortilla și se rulează.
  3. Pași 3
    Crema din fasole roşie Kidney: Morcovul tocat mărunt împreună cu ceapa roșie se prăjesc ușor în unt, după care adăugăm fasolea roșie Kidney și decoct din pasăre cu usturoi tăiat. Fierbem produsele până se înmoaie după care se trec prin mixer. Adăugăm smântână și condimentăm după gust cu sare și piper.
  4. Pași 4
    Se pune pe farfurie crema din fasole. Peste acesta aşezăm pieptul de pui, în formă de felii groase prăjite la grătar. Alături se pune salata „Sombrero” încălzită în cuptor pe tortillas, cu smântână acră. Se decorează cu coriandru proaspăt şi cu ceapă verde.
Sfaturi în bucătărie
Această rețetă este ideală cu un vin alb, demisec
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Ardei umpluți cu fasole roșie

    Ardeii umpluți sunt un preparat de bază în multe țări din sud-estul Europei. Acest fel de mâncare face parte din cultura și tradiția noastră, dar fiecare regiune are moduri diferite de a-l pregăti. Alege să-i surprinzi pe cei dragi cu o rețetă de ardei umpluți cu fasole roșie!

  • Orez în stil spaniol cu chorizo și pui

    Bucătăria mexicană, plină de culoare și savoare, vine acum și în casa ta prin intermediul mixului Sp...

  • Dorada cu creveți și garnitură de legume

    Pregătește în cel mai scurt timp posibil o cină delicioasă cu pește și fructe de mare, asezonată cu ...