Piept de pui la grătar cu 'Sombrero'
O rețetă simplă de grătar din piept de pui, cu un adaos special de sos exotic, ce va uimi până și cele mai pretențioase palate prin gustul său rafinat și cu adevărat excepțional.
Mediu
4 persoane
60 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
Piept de pui la grătar:
1 conservă (430 g) MEXICANA, Fasole roşie boabe cu porumb dulce în sos tomat picant Bonduelle
15 ml zeamă de lămâie
15 ml vin alb
1 lingură ketchup
1 lingură miere
30 ml sos teriyaki
50 ml ulei
2 căței usturoi
300 g Salata crocant
2 ceapă roșie
150 g brânză Cedar
150 g piept de curcan (fiert)
1 teacă ardei jalapeno
80 g roșii pelati
1 pachet tortillas din făină de grâu
Smântână acră
Coriandru proaspăt
200 g sare, piper colorat.
30 g ceapă roșie
30 g morcovi
50 g unt
2 căței usturoi
300 ml. zeamă de pui
36 ml. smântână
Piper
4 piepturi de pui
1 conservă (430 g) MEXICANA, Fasole roşie boabe cu porumb dulce în sos tomat picant Bonduelle
15 ml zeamă de lămâie
15 ml vin alb
1 lingură ketchup
1 lingură miere
30 ml sos teriyaki
50 ml ulei
2 căței usturoi
300 g Salata crocant
2 ceapă roșie
150 g brânză Cedar
150 g piept de curcan (fiert)
1 teacă ardei jalapeno
80 g roșii pelati
1 pachet tortillas din făină de grâu
Smântână acră
Coriandru proaspăt
200 g sare, piper colorat.
30 g ceapă roșie
30 g morcovi
50 g unt
2 căței usturoi
300 ml. zeamă de pui
36 ml. smântână
Piper
4 piepturi de pui
Ingrediente pentru 4 persoane
Piept de pui la grătar:
1 conservă (430 g) MEXICANA, Fasole roşie boabe cu porumb dulce în sos tomat picant Bonduelle
15 ml zeamă de lămâie
15 ml vin alb
1 lingură ketchup
1 lingură miere
30 ml sos teriyaki
50 ml ulei
2 căței usturoi
300 g Salata crocant
2 ceapă roșie
150 g brânză Cedar
150 g piept de curcan (fiert)
1 teacă ardei jalapeno
80 g roșii pelati
1 pachet tortillas din făină de grâu
Smântână acră
Coriandru proaspăt
200 g sare, piper colorat.
30 g ceapă roșie
30 g morcovi
50 g unt
2 căței usturoi
300 ml. zeamă de pui
36 ml. smântână
Piper
4 piepturi de pui
1 conservă (430 g) MEXICANA, Fasole roşie boabe cu porumb dulce în sos tomat picant Bonduelle
15 ml zeamă de lămâie
15 ml vin alb
1 lingură ketchup
1 lingură miere
30 ml sos teriyaki
50 ml ulei
2 căței usturoi
300 g Salata crocant
2 ceapă roșie
150 g brânză Cedar
150 g piept de curcan (fiert)
1 teacă ardei jalapeno
80 g roșii pelati
1 pachet tortillas din făină de grâu
Smântână acră
Coriandru proaspăt
200 g sare, piper colorat.
30 g ceapă roșie
30 g morcovi
50 g unt
2 căței usturoi
300 ml. zeamă de pui
36 ml. smântână
Piper
4 piepturi de pui
- Pași 1Piept de pui la grătar marinat: Se pun într-un vas toate componentele lichide și usturoiul tocat mărunt. Se marinează pieptul de pui timp de 24 ore în frigider. Se frige pe grătar.
- Pași 2Pregătirea salatei „Sombrero”: Pieptul de pui fiert se lasă să se răcească după care se taie în cuburi. Roșiile pelati se taie în părți mici. Brânza Cedar se dă pe o răzătoare cu ochi mare, pentru legume. Ardeiul jalapeno și ceapa roșie se taie în cuburi. Salata crocantă se amestecă cu produsele tăiate, după care adăugăm coriandru proaspăt sare și piper după gust. Umplutura astfel pregătită se pune pe tortilla și se rulează.
- Pași 3Crema din fasole roşie Kidney: Morcovul tocat mărunt împreună cu ceapa roșie se prăjesc ușor în unt, după care adăugăm fasolea roșie Kidney și decoct din pasăre cu usturoi tăiat. Fierbem produsele până se înmoaie după care se trec prin mixer. Adăugăm smântână și condimentăm după gust cu sare și piper.
- Pași 4Se pune pe farfurie crema din fasole. Peste acesta aşezăm pieptul de pui, în formă de felii groase prăjite la grătar. Alături se pune salata „Sombrero” încălzită în cuptor pe tortillas, cu smântână acră. Se decorează cu coriandru proaspăt şi cu ceapă verde.
Sfaturi în bucătărie
Această rețetă este ideală cu un vin alb, demisec
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
Ardei umpluți cu fasole roșie
Ardeii umpluți sunt un preparat de bază în multe țări din sud-estul Europei. Acest fel de mâncare face parte din cultura și tradiția noastră, dar fiecare regiune are moduri diferite de a-l pregăti. Alege să-i surprinzi pe cei dragi cu o rețetă de ardei umpluți cu fasole roșie!
Orez în stil spaniol cu chorizo și pui
Bucătăria mexicană, plină de culoare și savoare, vine acum și în casa ta prin intermediul mixului Spaniol cu orez de la Bonduelle. Încearcă și tu rețeta noastră și lasă-te inspirat de bucătăria spaniolă.
Chilli vegetarian cu duet de fasole
O rețetă vegană picantă, bogată în proteine și un preparat perfect pentru prânzul de weekend.
Descoperă și...