Trebuie să acceptați cookie-urile Youtube pentru a vedea acest videoclip
Mini quiche cu mazăre și fasole galbenă
Descoperă o rețetă delicioasă!
Mediu
2 persoane
40 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
Pentru umplutură:
250 g Mazăre verde boabe dulce Bonduelle
250 g Fasole galbenă foarte fină, păstăi rotunde, tăiate, VAPEUR Bonduelle
200 g cașcaval dat pe răzătoare
4 ouă mari
5 linguri iaurt grecesc
Puțin pătrunjel, oregano, busuioc
Sare, piper
Pentru crusta tartelor:
350 g făină
230 g unt foarte rece, de la frigider, tăiat cubulețe
60-100 ml. apă rece (de la frigider)
1 lingură de zahăr
1 linguriță de sare
Ingrediente pentru 2 persoane
Pentru umplutură:
250 g Mazăre verde boabe dulce Bonduelle
250 g Fasole galbenă foarte fină, păstăi rotunde, tăiate, VAPEUR Bonduelle
200 g cașcaval dat pe răzătoare
4 ouă mari
5 linguri iaurt grecesc
Puțin pătrunjel, oregano, busuioc
Sare, piper
Pentru crusta tartelor:
350 g făină
230 g unt foarte rece, de la frigider, tăiat cubulețe
60-100 ml. apă rece (de la frigider)
1 lingură de zahăr
1 linguriță de sare
Rețete făcute cu
Mazăre verde boabe dulce
Fasole galbenă tăiată VAPEUR
Pași 1
Punem în robotul de bucătărie toate ingredientele, în afară de apă și amestecăm maximum 10 secunde până avem o compoziție cu textura unui pesmet mare. Pornim din nou robotul și adăugăm apa rece, linguriță cu linguriță, până aluatul este omogen, fără a fi lipicios sau umed și se desprinde de pe pereții vasului.
Pași 2
Dacă ați adăugat prea multă apă, mai puneți o lingură de făină și amestecați, dacă aluatul e sfărămicios, mai puneți puțină apă rece. Aluatul astfel obținut se învelește în folie alimentară și se dă la frigider cel puțin o oră înainte de a-l folosi. Întindem aluatul pe planșeta tapetată cu puțină făină, într-o foaie de cca 1 cm grosime, cu care tapetăm mini-formele pentru tartă. Înțepăm aluatul din loc în loc cu furculița și îl coacem 10 minute în cuptorul încins la 160°C, timp în care noi pregătim umplutura
Pași 3
Pentru umplutură, amestecăm toate ingredientele, mai puțin legumele, într-un bol mare, până avem o compoziție omogenă. Mazărea și fasolea le opărim în apă cu sare sau, în cazul fasolei galbene, o putem pregăti chiar și la tigaie sau la microunde. Scurgem apoi bine legumele într-o sită și apoi le adăugăm în compoziția de ou. Amestecăm bine și umplem formele, apoi dăm din nou la cuptor, creștem temperatura la 180°C și coacem quiche-ul 20-25 min sau până umplutura e bine legată și frumos rumenită.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă▶
Fasole la cuptor cu fenicul, bacon și câ...
Surprinde-i pe cei dragi cu o rețetă delicioasă de fasole la cuptor, un gust unic oferit de combinația de legume și cârnații picanți asezonați cu bacon.
Vită cu fasole boabe în sos curry
O rețetă minunată pentru cina luată acasă!
Tocană de fructe de mare cu fasole borlo...
Surprinde-ți persoana iubită cu o cină specială, o reinterpretare a mâncării de fasole.