Pași 1
Tocăm ceapa julien, iar morcovul îl spălăm, îl curățăm și îl radem pe răzătoarea mare. Spălăm bine lintea roșie, o scurgem. Scurgem lintea din conservă, o clătim, apoi o scurgem din nou.
Pași 2
Punem ceapa și morcovul la călit într-o lingură de ulei de măsline. Când încep să se înmoaie, adăugăm usturoiul, îl lăsăm să își elibereze aroma, apoi stingem cu vinul călduț și supa de legume. Punem lintea roșie scursă, foaia de dafin, cimbrul, sarea și piperul și lăsăm să fiarbă 10 minute. Adăugăm și lintea din conservă și lăsăm să mai fiarbă până zeama scade suficient.
Pași 3
Între timp, curățăm ciupercile și le punem la călit în restul de ulei. Punem capacul 2-3 minute, apoi luăm capacul și le lăsăm să scadă, amestecând ocazional. Când este gata, presărăm sare, piper măcinat și mărarul tocat fin. Dăm jos.
Pași 4
Așezăm în farfurii mai întâi lintea, apoi punem ciupercile. Ornăm cu fire de mărar verde.