1. >Rețete
  2. >Gogoși de porumb cu sos de iaurt

Gogoși de porumb cu sos de iaurt

Descoperă o rețetă delicioasă!
Mediu
4 persoane
40 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 conservă (170 g) Porumb dulce boabe Bonduelle

1 linguriță cu praf de copt

1 ou

5-6 linguri de lapte

1 linguriță cu ulei de măsline

1/2 ardei gras roșu mare

1 legătură de coriandru

100 g făină

Sare

Piper negru proaspăt măcinat

Ulei de măsline pentru prăjit

Pentru sos:

1 iaurt grecesc

1/2 ardei gras mare

Câteva frunze de coriandru

Ulei de măsline

Sare
Ingrediente pentru 4 persoane
1 conservă (170 g) Porumb dulce boabe Bonduelle

1 linguriță cu praf de copt

1 ou

5-6 linguri de lapte

1 linguriță cu ulei de măsline

1/2 ardei gras roșu mare

1 legătură de coriandru

100 g făină

Sare

Piper negru proaspăt măcinat

Ulei de măsline pentru prăjit

Pentru sos:

1 iaurt grecesc

1/2 ardei gras mare

Câteva frunze de coriandru

Ulei de măsline

Sare
  1. Pași 1
    Într-un castron cernem făina și praful de copt. Amestecăm și asezonăm cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Spargem un ou în mijloc. Turnăm laptele și amestecăm cu un tel. Omogenizăm bine toate ingredientele. Turnăm o linguriță de ulei de măsline și amestecăm din nou. Asta va face aluatul mai ușor.
  2. Pași 2
    Tăiem ardeiul gras cubulețe mici și tocăm mărunt câteva fire de coriandru. Le punem în aluat.
  3. Pași 3
    Scurgem boabele de porumb și le ștergem cu un șervețel ca să nu fie apoase. Le adăugăm în aluat. Amestecăm totul cu o paletă. Vom obține un aluat care este destul de consistent și elastic, care nu acoperă în totalitate legumele.
  4. Pași 4
    Încingem o tigaie cu ulei de măsline și cu ajutorul unei linguri luăm din compoziția din castron și o punem în tigaie. Încercăm să așezăm gogoșile întro singură direcție, una după alta, ca să ne fie mai ușor să știm când să le întoarcem. Le apăsăm puțin și așteptăm să se rumenească și să se coacă în interior. Atunci când capătă o culoare rumenă le întoarcem. Când se rumenesc și pe partea cealaltă, le scoatem întro farfurie cu un șervețel ca să mai absoarbă din ulei.
  5. Pași 5
    Cât timp se prăjesc toate gogoșile, facem sosul. Întrun castron turnăm conținutul unui iaurt grecesc, adăugăm cubulețe de ardei gras roșu, câteva fire de coriandru tocate mărunt, ulei de măsline și sare. Amestecăm și e gata sosul.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Pui cu fasole și porumb în sos mexican

    O idee de rețetă mexicană pentru iubitorii dish-urilor picante. Amestecul de legume Mexicana de la Bonduelle repezintă o bază ideală pentru multe dish-uri cu specific mexican.

  • Tacos cu porumb și fasole roșie

    Foi de tacos proaspete, alături de un mix texan de porumb și fasole roșie, pun bazele unui preparat ...

  • Orez în stil spaniol cu chorizo și pui

    Bucătăria mexicană, plină de culoare și savoare, vine acum și în casa ta prin intermediul mixului Sp...