Pași 1
Duo Mousse: Pentru început, pregătim 6 forme rotunde sau pătrate, de care doriți. Fixăm pe mijlocul formelor un despărțitor făcut dintr-un carton plastifiat. După ce le-am fixat, le punem deoparte până le vine rândul.
Pași 2
Punem mazărea la fiert în apă cu sare și o lăsăm să fiarbă cam 8-10 minute. Când este rece gata, o scufundăm repede sub apă rece și o strecurăm bine de apă. O punem în blender, adăugăm jumătate din smântână, sare, piper și nucșoară și o mixăm foarte bine, până devine o pastă fină. Golim conținutul într-un vas și îl punem deoparte până pregătim și morcovii.
Pași 3
Punem morcovii într-o oală cu apă și sare la fiert. Când sunt pătrunși, îi punem sub jet de apă rece, îi punem într-un blender, adăugăm restul de smântână, sare, piper, ghimbir și îi mixăm bine, până devin o pastă fină. Îi punem deoparte.
Pași 4
Punem întrun castron agaragar, adăugăm 34 linguri de lapte, amestecăm ușor și împărțim cantitatea în două. Jumătate o punem peste pasta de mazăre și jumătate peste cea de morcovi. Omogenizăm bine fiecare compoziție și apoi turnăm repede în forme jumijuma. Lăsăm să se răcească bine.
Pași 5
Pregătim roșiile cherry caramelizate așa: punem întro tigaie 4 linguri ulei de măsline, adăugăm roșiile și zahărul. Lăsăm până sosul format scade, apoi condimentăm cu sare și piper, adăugăm fructele goji, usturoiul și frunzulițele de mentă întregi. Mai sotăm 23 minute, amestecând constant, după care luăm tigaia de pe foc. Frunzulițele de mentă le îndepărtăm.
Pași 6
Pregătim reducția de oțet balsamic așa: punem oțetul întro crăticioară micuță împreună cu zahărul. La foc mic lăsăm să fiarbă ușor, până începe să se lege și să capete o textură mai grosuță, după care luăm de pe foc și punem cratița deoparte. Asamblare: cu o pensulă, trasăm o linie cu reducție de oțet balsamic pe farfurie, așezăm Duo Mousseul, apoi lângă el punem roșiile caramelizate. Picurăm și pe mousse câteva picături de reducție, decorăm cu frunzulițe de creson, fructe goji și servim. Poftă mare vă doresc!