1. >Rețete
  2. >Curcan cu legume, bere și portocale la cuptor

Curcan cu legume, bere și portocale la cuptor

Descoperă o rețetă delicioasă!
Ușor
5 persoane
10 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 5 persoane
1 pungă (400 g) Amestec de legume “4 anotimpuri” Bonduelle

1 pulpă de curcan mare

2 cepe

2 căței usturoi

Rozmarin

2 mere

1 portocală

100 ml. bere

Sare

Piper

Boia dulce
Ingrediente pentru 5 persoane
1 pungă (400 g) Amestec de legume “4 anotimpuri” Bonduelle

1 pulpă de curcan mare

2 cepe

2 căței usturoi

Rozmarin

2 mere

1 portocală

100 ml. bere

Sare

Piper

Boia dulce
  1. Pași 1
    Am tăiat în pulpa de curcan niște buzunărașe în care am pus felii de usturoi și niște rămurele de rozmarin, iar ceapa și restul de usturoi le-am tocat. Pulpa de curcan am prăjit-o în puțin ulei, până s-a rumenit frumos, apoi am adăugat legumele.
  2. Pași 2
    Când ceapa a devenit aurie, am pus puțină boia de ardei dulce și am stins cu aproximativ 100 ml de bere (dacă doriți mai mult sos, puteți completa cu apă sau mai multă bere - aceasta frăgezește carnea și îi dă un gust deosebit sosului).
  3. Pași 3
    Am pus curcanul în tava cu legumele și am adăugat 2 bucăți de mere și o pulpă de portocală (portocala se aruncă la final, are rolul să frăgezească carnea și să o facă foarte bună). Tava se dă la cuptor pentru aproximativ 1,5 - 2 ore, până când carnea este gata. Poftă bună!
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Morcovi caramelizați

    O gustare rapidă și gustoasă pentru micii campioni. O sursă importantă de fibre și vitamina A, morcovii baby reprezintă leguma potrivită pentru micul tău explorator.

  • Salată cu fasole în trei culori

    Cine a zis că o salată nu poate fi bogată în proteine. Bonduelle te inspiră și de această dată și îș...

  • Legume mexicane cu orez

    Un preparat vegetarian, numai bun pentru un prânz consistent.