1. >Rețete
  2. >Coșulețe cu legume și sos de parmezan

Coșulețe cu legume și sos de parmezan

Rafinament și gust desăvârșit în aceste minunate coșulețe, servite cu un sos cald, aerat, delicios, de parmezan!
Ușor
4 persoane
30 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 pungă (400 g) Amestec de legume Imperial VAPEUR de la Bonduelle

1 ou

1 gălbenuș

250 g parmezan

50 ml. ulei de măsline

2 linguri smântână

5 g piper alb

10 g sare
Ingrediente pentru 4 persoane
1 pungă (400 g) Amestec de legume Imperial VAPEUR de la Bonduelle

1 ou

1 gălbenuș

250 g parmezan

50 ml. ulei de măsline

2 linguri smântână

5 g piper alb

10 g sare
  1. Pași 1
    Legumele se fierb al dente (cca 7 minute de la primul clocot) în apă cu un praf de sare, apoi se trec sub jet de apă rece și se lasă să se scurgă foarte bine.
  2. Pași 2
    Într-o tigaie încinsă se presară câte 50 g de parmezan ras, se lasă să se topească, apoi se întoarce cu grijă cu o paletă și pe cealaltă parte. Se ia cu paleta și se pune fierbinte pe fundul unui castronel, ceșcuță sau pahar. La fel se procedează și cu celelalte 3 coșulete.
  3. Pași 3
    Se prepară sosul de parmezan, mixând la viteză maximă albușul cu un praf de sare, până se întărește. Gălbenușurile se amestecă cu smântâna, uleiul de măsline, parmezanul ras și un praf de piper, apoi punem vasul la bain-marin, amestecând continuu. Când sosul se leagă, adăugăm albușul bătut spumă tare și mai lăsăm 3 minute, amestecând continuu. Când coșulețele s-au răcit, se scot de pe forme și se umplu cu legume fierte, apoi se servesc fiecare pe farfurie individuală, cu sos cald de parmezan.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Supă cremă de legume verzi cu năut

    O nouă rețetă delicioasă de supă cremă! Valorile nutritive ale legumelor verzi, combinate năutul bogat în fibre și proteine, se regăsesc în acestă rețetă gustoasă.

  • Supa cremă de conopidă coaptă cu ciuperc...

    O nouă abordare a rețetei obișnuite de supă cremă. Gustul legumelor coapte va fi pe placul tuturor p...

  • Legume mexicane cu orez

    Un preparat vegetarian, numai bun pentru un prânz consistent.