Pași 1
Ceapa se taie cubulețe și o punem să se călească în uleiul bine încins până începe să devină aurie. Adăugăm ciupercile tăiate și le mai lăsăm câteva minute la călit.
Pași 2
Punem orezul, cimbrul, piperul și sarea după gustul nostru, iar la final o linguriță boia de ardei. Se mai lasă pe foc. Adăugăm carnea, amestecând bine compoziția.
Pași 3
Cartofii se curăță și se spălă. Cu un cuțit se face o gaură în mijlocul cartofilor, pentru o rămâne doar pereții. Apoi fiecare cartof se umple cu compoziția obținută. Într-un vas de ceramică se așază în picioare unul lângă altul, punem o cană de apă, foile de dafin și îi dăm la cuptor. Se lasă cam 35-40 minute, până încep cartofii să se înmoaie. Punem apoi câte o linguriță de pastă de ardei fiecărui cartof, dăm iar la cuptor pentru 5 minute. Se scoate din cuptor vasul cu cartofi, se așează pe platou și se pot servi. Poftă bună.