Pași 1
Se acoperă macaroanele cu apă fiartă într-un bol, se țin 15 minute sub capac și se strecoară. Se taie macaroanele cu foarfeca în bucăți de 10 cm, se amestecă cu oțet de orez și se sărează după gust.
Pași 2
Se toarnă apă fierbinte într-o formă de copt plăcinte plată și se cufundă în ea, foaie după foaie, hârtia de orez, până la muiere (aprox. 15 secunde). Hârtiile de orez se pun cu atenție, una câte una, pe un șervet curat de bumbac, așezându-se lângă marginea lor rânduri de dovlecel, morcov și varză.
Pași 3
Se adaugă un pumn de macaroane și se presară cu nuca și cu ceapă. Se adaugă câteva frunze de busuioc, mentă și coriandru și se rulează hârtia de orez pentru a obține un pachețel cilindric. Etapele de mai sus se repetă cu celelalte foi de hârtie și cu restul legumelor.
Pași 4
Aperitivele astfel pregătite se înfășoară în hârtie de copt umedă și întrun șervet umed, se închid ermetic întro pungă de plastic și se pun la frigider. Poftă bună!