Fructul pasiunii conține 97 kcal la 100g și are multe beneficii pentru organism: conține calciu, fier, beta-caroten, vitamine din complexul B-urilor şi vitamina C. Descoperă ce spun nutriționiștii și despre valorile nutriționale ale altor fructe.
Fructul pasiunii și beneficiile sale pentru sănătateFructul pasiunii este asociat cu numeroase beneficii asupra sănătății. Sucul său este benefic sistemului nostru digestiv datorită conținutului sau de flavonoizi și substanțe cu rol enzimatic. Vitamina C ajută la regenerarea țesuturilor, ajută la prevenția bolilor de inimă și a cancerului, şi susține sănătatea oaselor, a cartilajelor și a pielii. Extractul din coaja fructului poate reduce de asemenea simptomele astmului. Bogate în fibre, semințele și pulpa fructului pasiunii îmbunătăţesc procesele digestive. Conţinutul ridicat de vitamina A are o influenţă importantă asupra protecției vederii, ajutând corpul nostru să neutralizeze radicalii liberi. Antioxidanții conținuți în fructul pasiunii reduc radicalii liberi din corpul nostru, ne ajută sistemul imunitar și au proprietăți antiinflamatorii ce tind să ne liniștească pielea.
Fructul pasiunii are mai multe numeNumele de „fructul pasiunii” vine de la cuvântul indian „maraú-ya”, care înseamnă: „fructe consumate într-o singură înghiţitură”. Cuvântul latin „passio” înseamnă „suferinţă”, „flos” înseamnă „floare”, astfel încât fructul pasiunii este, de asemenea, numit „floarea pasiunii” sau „martir”. În India este cunoscut sub numele de „Granadilla” sau „Krishna Phal”, o specie de viță de vie originară din Brazilia sau Argentina.
Cum alegem fructul pasiunii?Fructul pasiunii este considerat un fruct de pădure dulce-acrișor, extrem de aromat, de culoare violet, galbenă sau portocalie. Atunci când cumpărăm fructul pasiunii trebuie să ținem cont să alegem fructele mari, cu coaja un pic stafidită, pentru că asta însemnă că fructul este pe deplin copt. Pasta poate fi consumată crudă, dar este mai des întâlnită în sucuri, cocktailuri, îngheţată, iaurt şi alte deserturi. Ea îmbunătăţeşte de asemenea aroma altor fructe în combinații gastronomice, cum ar fi piersicile. Cele mai populare sunt fructele galbene și portocalii, utilizate în produsele alimentare. Acestea conferă o aromă unică, acrișoară. Fructul pasiunii se cultivă în zonele tropicale și subtropicale, acolo unde compoziția solului este potrivită pentru multitudinea de nutrienți din acest fruct.