Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Legumele – vitamine la fiecare masă

 
 
 

Există 13 vitamine pe care organismul nostru nu le poate produce singur, de aceea trebuie să ni le administrăm prin intermediul alimentaţiei.

Ce funcţii îndeplinesc vitaminele? În ce legume le putem găsi?

Vitamina A - beta-carotenul

  • ajută la creştere, protejează vederea şi pielea,

broccoli, morcovul, varza, varza de Bruxelles, dovlecelul verde, cicoarea, spanacul, salata, măcrişul, pătrunjelul, păpădia, mazărea, dovleacul, soia.

Vitaminele B1, B2, B3, B6

  • răspund de buna funcţionare a sistemului muscular
  • şi a celui nervos,

vinetele, spanacul, fasolea, salata, lintea, măcrişul, păpădia, mazărea, cartofii, soia, pătlăgelele roşii.

Vitamina B9

  • ajută la producerea, creşterea şi reproducerea globulelor roşii,
  • permite asimilarea albuminelor,

fasolea în păstaie, spanacul, broccoli, varza, sparanghelul, salata, lintea, cartofii, prazul, fasolea.

Vitamina C

  • sporeşte rezistenţa la infecţii,
  • combate oboseala şi ajută la asimilarea fierului,

ţelină, broccoli, varză de Bruxelles, conopidă, măcrişul, cicoarea, spanac, salată, napi, pătrunjel, păpădia, ardeiul, ridiche, pătlăgea roşie

Vitamina D

  • fortifică sistemul osos,
  • contracarează scolioza
  • şi îmbunătăţeşte imunitatea

mânătărci

Vitamina E

  • protejează celulele împotriva radicalilor liberi
  • şi are o influenţă benefică asupra ţesuturilor,

sparanghel, salată, spanac, fasole, soia.

Vitamina H

  • încetineşte încărunţirea şi căderea părului,
  • îmbunătăţeşte coagularea sângelui,

ciuperci, morcovi, pătlăgele roşii, spanac.

Vitamina K

  • ajută la coagularea sângelui,

broccoli, morcov, varză, conopidă, fasole în păstăi, salată, cartofi.

Vitamina P

  • ajută la tratarea sângerării gingiilor, acţionează anti-alergic,

măceş, varză, pătlăgea roşie, salată, spanac, cartofi.


Rețete care te-ar putea interesa

Borș de sfeclă cu porumb
Borș de sfeclă cu porumb

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

3 persoane 30-45 min Simplu
Salată cu fasole verde, conopidă, morcovi și broccoli
Salată cu fasole verde, conopidă, morcovi și broccoli

O viață sănătoasă alături de o salată delicioasă.

2 persoane 15-30 min Simplu
Legume de primăvară răsfățate la cuptor
Legume de primăvară răsfățate la cuptor

Un gust deosebit pentru momente speciale alături de cei dragi.

4 persoane 15-30 min Mediu
Supă cremă de dovleac cu creveți
Supă cremă de dovleac cu creveți

O rețetă ideală pentru iubitorii de fructe de mare. Gustul delicios al creveților este potențat acum de aroma dovleacului, rezultând o supă cremă rapidă și hrănitoare.

4 persoane 15-30 min Simplu
Legumele – vitamine la fiecare masă
 
 
 

Există 13 vitamine pe care organismul nostru nu le poate produce singur, de aceea trebuie să ni le administrăm prin intermediul alimentaţiei.

Ce funcţii îndeplinesc vitaminele? În ce legume le putem găsi?

Vitamina A - beta-carotenul

  • ajută la creştere, protejează vederea şi pielea,

broccoli, morcovul, varza, varza de Bruxelles, dovlecelul verde, cicoarea, spanacul, salata, măcrişul, pătrunjelul, păpădia, mazărea, dovleacul, soia.

Vitaminele B1, B2, B3, B6

  • răspund de buna funcţionare a sistemului muscular
  • şi a celui nervos,

vinetele, spanacul, fasolea, salata, lintea, măcrişul, păpădia, mazărea, cartofii, soia, pătlăgelele roşii.

Vitamina B9

  • ajută la producerea, creşterea şi reproducerea globulelor roşii,
  • permite asimilarea albuminelor,

fasolea în păstaie, spanacul, broccoli, varza, sparanghelul, salata, lintea, cartofii, prazul, fasolea.

Vitamina C

  • sporeşte rezistenţa la infecţii,
  • combate oboseala şi ajută la asimilarea fierului,

ţelină, broccoli, varză de Bruxelles, conopidă, măcrişul, cicoarea, spanac, salată, napi, pătrunjel, păpădia, ardeiul, ridiche, pătlăgea roşie

Vitamina D

  • fortifică sistemul osos,
  • contracarează scolioza
  • şi îmbunătăţeşte imunitatea

mânătărci

Vitamina E

  • protejează celulele împotriva radicalilor liberi
  • şi are o influenţă benefică asupra ţesuturilor,

sparanghel, salată, spanac, fasole, soia.

Vitamina H

  • încetineşte încărunţirea şi căderea părului,
  • îmbunătăţeşte coagularea sângelui,

ciuperci, morcovi, pătlăgele roşii, spanac.

Vitamina K

  • ajută la coagularea sângelui,

broccoli, morcov, varză, conopidă, fasole în păstăi, salată, cartofi.

Vitamina P

  • ajută la tratarea sângerării gingiilor, acţionează anti-alergic,

măceş, varză, pătlăgea roşie, salată, spanac, cartofi.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.