Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Protecţia văzului – filtre naturale în legume

Unele componente alimentare au proprietatea de a proteja ochii. Unele din aceste componente sunt antioxidanţii, care neutralizează radicalii liberi. Printre cele mai importante sunt vitaminele E, A, C, beta-carotenul (provitamina A). Acţiunea benefică a acestora este susţinută de minerale. zincul, manganul, seleniul, dar şi antocianidele – coloranţii roşii şi albaştri ai fructelor şi legumelor (prezenţi în cantităţi maxime în coacăzele negre şi afine).

O protecţie adiţională a văzului o oferă pigmenţii care sunt prezenţi în retină şi în pata galbenă: zeacsentina şi luteina. Aceste substanţe nu numai că sunt antioxidante ci au şi rolul suplimentar de filtre naturale împotriva radiaţiilor solare. Absorb razele ultraviolete. Organismul nu secret[ zeaksantina şi luteina, acestea să găsesc în alimentaţie. Aceste substanţe sunt prezente mai ales în următoarele legume: morcovii, spanacul, broccoli, porumbul, varza Kale, pătrunjelul verde, salata verde şi mazărea.


Rețete care te-ar putea interesa

Salată de paste cu porumb și ton
Salată de paste cu porumb și ton

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Tagliata de vită cu legume mexicane
Tagliata de vită cu legume mexicane

O combinație delicioasă și rafinată de carne de vită și legume care îi va fermeca pe oaspeții dumneavoastră!

2 persoane 30-45 min Mediu
Pate de vinete cu ciuperci
Pate de vinete cu ciuperci

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Lecsó - tocană ungurească
Lecsó - tocană ungurească

Pentru o seară relaxată în familie.

3 persoane 30-45 min Simplu
Protecţia văzului – filtre naturale în legume

Unele componente alimentare au proprietatea de a proteja ochii. Unele din aceste componente sunt antioxidanţii, care neutralizează radicalii liberi. Printre cele mai importante sunt vitaminele E, A, C, beta-carotenul (provitamina A). Acţiunea benefică a acestora este susţinută de minerale. zincul, manganul, seleniul, dar şi antocianidele – coloranţii roşii şi albaştri ai fructelor şi legumelor (prezenţi în cantităţi maxime în coacăzele negre şi afine).

O protecţie adiţională a văzului o oferă pigmenţii care sunt prezenţi în retină şi în pata galbenă: zeacsentina şi luteina. Aceste substanţe nu numai că sunt antioxidante ci au şi rolul suplimentar de filtre naturale împotriva radiaţiilor solare. Absorb razele ultraviolete. Organismul nu secret[ zeaksantina şi luteina, acestea să găsesc în alimentaţie. Aceste substanţe sunt prezente mai ales în următoarele legume: morcovii, spanacul, broccoli, porumbul, varza Kale, pătrunjelul verde, salata verde şi mazărea.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.