Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Săruri minerale şi microelemente

Legumele constituie o sursă bogată de săruri minerale şi microelemente la fel de importante pentru funcţionarea organismului ca şi vitaminele.

Calciul

  • Asigură creşterea la copii şi ajută la menţinerea condiţiei bune a oaselor la adulţi.

Îl putem găsi în: cicoare, sfeclă, ridiche, napi, coronişte, fasole.

Fierul

  • Transportă oxigenul de la plămâni la celelalte organe;
  • protejează împotriva anemiei.

Îl putem găsi în: soia, linte, coronişte, fasole, spanac, sfeclă, pătlăgea roşie, porumb, mărar, sparanghel, mazăre, dovlecel verde, ceapă.

Magneziul

  • Influenţează benefic sistemul nervos şi cel muscular;
  • stimulează amplificarea celulelor noi şi ajută la somn.

Îl putem găsi în: coronişte, fasole, ştiulet de porumb, ceapă, linte, spanac.

Fosfor

  • Ajută la întărirea oaselor şi a dinţilor,
  • de asemenea are o influenţă bună asupra funcţionării corecte a celulelor cerebrale.

Îl putem găsi în: fasole, linte, coronişte, anghinare.

Potasiul

  • Influenţează benefic sistemul nervos şi cel muscular;
  • stimulează amplificarea celulelor noi şi ajută la somn.

Îl putem găsi în: coronişte, fasole, ştiulet de porumb, ceapă, linte, spanac.


Rețete care te-ar putea interesa

Fettuccini la tigaie

Fettuccini la tigaie

Un preparat rapid şi uşor, delicios şi foarte potrivit pentru o cină în familie.

2 persoane 15-30 min Simplu
Tartă floarea-soarelui

Tartă floarea-soarelui

O tartă delicioasă cu spanac și brânză.

6 persoane peste 45 min Simplu
Cartofi umpluți cu creier și ciuperci

Cartofi umpluți cu creier și ciuperci

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

3 persoane peste 45 min Simplu
Cuisses de grenouilles - pulpe de pui de baltă în sos de vin alb

Cuisses de grenouilles - pulpe de pui de baltă în sos de vin alb

Una dintre cele mai populare rețete ale bucătăriei franceze.

3 persoane peste 45 min Complex
Săruri minerale şi microelemente

Legumele constituie o sursă bogată de săruri minerale şi microelemente la fel de importante pentru funcţionarea organismului ca şi vitaminele.

Calciul

  • Asigură creşterea la copii şi ajută la menţinerea condiţiei bune a oaselor la adulţi.

Îl putem găsi în: cicoare, sfeclă, ridiche, napi, coronişte, fasole.

Fierul

  • Transportă oxigenul de la plămâni la celelalte organe;
  • protejează împotriva anemiei.

Îl putem găsi în: soia, linte, coronişte, fasole, spanac, sfeclă, pătlăgea roşie, porumb, mărar, sparanghel, mazăre, dovlecel verde, ceapă.

Magneziul

  • Influenţează benefic sistemul nervos şi cel muscular;
  • stimulează amplificarea celulelor noi şi ajută la somn.

Îl putem găsi în: coronişte, fasole, ştiulet de porumb, ceapă, linte, spanac.

Fosfor

  • Ajută la întărirea oaselor şi a dinţilor,
  • de asemenea are o influenţă bună asupra funcţionării corecte a celulelor cerebrale.

Îl putem găsi în: fasole, linte, coronişte, anghinare.

Potasiul

  • Influenţează benefic sistemul nervos şi cel muscular;
  • stimulează amplificarea celulelor noi şi ajută la somn.

Îl putem găsi în: coronişte, fasole, ştiulet de porumb, ceapă, linte, spanac.