Tolma - frunze de viță-de-vie umplute

Frunzele de viță-de-vie umplute sunt foarte populare în Armenia. Ele nu sunt foarte greu de preparat și au un gust un incredibil.
Ușor
5 persoane
70 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 5 persoane
1.5 kg carne de porc (se amestecă și carne de vită)

4 cepe

1/2 ceașcă orez lung

Frunze de dafin

Piper negru

Frunze de viță

Pătrunjel proaspăt (sau uscat)

Busuioc proaspăt (sau uscat)

Oregano uscat
Ingrediente pentru 5 persoane
1.5 kg carne de porc (se amestecă și carne de vită)

4 cepe

1/2 ceașcă orez lung

Frunze de dafin

Piper negru

Frunze de viță

Pătrunjel proaspăt (sau uscat)

Busuioc proaspăt (sau uscat)

Oregano uscat
  1. Pași 1
    Spălați frunzele de viță. Gustați-le, iar dacă sunt foarte sărate, lăsați-le un pic în apă rece. Dacă totuși rămân încă sărate, puneți mai puțină sare în carne.
  2. Pași 2
    Tăiați ceapa în cubulețe mici și mărunțiți pătrunjelul și busuiocul. Pentru a economisi timp și a avea rezultate mai bune, puteți folosi un robot de bucătărie.
  3. Pași 3
    Amestecăți carnea, ceapa, busuiocul, pătrunjelul, orezul și puțin oregano într-un castron. Puteți amesteca cu mâinile pentru a uniformiza compoziția. Adăugați sare și piper negru, după gust. Țineți cont de faptul că frunzele pot fi încă sărate.
  4. Pași 4
    Dacă carnea nu are grăsimi și este foarte uscată, adăugați o jumătate de cană de apă caldă și, de asemenea, 100 g de unt.
  5. Pași 5
    Pentru a rula tolma, puneți o cantitate mică de carne pe o frunză. Rulați frunza din toate părțile, astfel încât să nu iasă carnea. Puneți tolma în oală. Nu uități să puneți frunze de dafin și piper negru rotund între straturi.
  6. Pași 6
    Atunci când oala este aproape plină, se toarnă o cană de apă, se acoperă și se lasă la foc mediu. Tolma ar trebui să fiarbă circa 30 de minute. Puteți stinge focul când orezul este fiert.
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
  • Sucotaș vegetarian

    Sucotaș vegetarian

    Această rețetă vegetariană de succotash este proaspătă, vibrantă și plină de nutrienți. Multitudinea de legume proaspete vor colora farfuria ta, fiind un preparat perfect pentru un prânz la birou.

  • Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu sfeclă

    Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu sfeclă

    Venim în ajutorul tău cu o nouă rețetă ce te poate inspira în pregătirea mesei festive de Paște. Sfecla roșie reprezintă de această dată o idee perfectă ce acompaniază carnea de berbecuț.

  • Salată cu fasole în trei culori

    Salată cu fasole în trei culori

    Cine a zis că o salată nu poate fi bogată în proteine. Bonduelle te inspiră și de această dată și își oferă o rețetă de salată bogată în fibre și proteine.