Pași 1
Pui la fiert morcovii, cartofii și mazărea cu ceapa și usturoiul (curățate și spălate), în trei oale diferite. După ce au fiert, îi scurgi și îi mixezi separat.
Pași 2
Obținem trei pireuri și adăugăm în fiecare câte 50 g unt, 50 ml lapte călduț, 2 gălbenușuri, 2 linguri de făină, câte o 1/2 de linguriță de praf de copt, sare și piper după gust.
Pași 3
Bați câte două albușuri și le adaugi în câte un pireu. Sau poți să le bați pe toate șase odată, apoi să le repartizezi în mod egal în cele trei boluri cu piure. În piureul cu morcovi și în cel cu mazăre, adaugă câte 50 g cartofi fierți.
Pași 4
Întro tavă de cozonac, unsă și tapetată cu făină, întinde uniform prima data, la bază, piureul de mazăre, apoi piureul de morcovi și la final piureul de cartofi. Dă terina la cuptor pentru aproape o oră, la 160 de grade. La jumătatea timpului, acoperă tava cu folie de aluminiu, ca să se coacă în interior. Servește cu orice fel de friptură vrei. Eu am avut cotlet de porc cu usturoi.