1. >Rețete
  2. >Terină de legume

Terină de legume

Multe legume hrănitoare și bune la cuptor!
Ușor
5 persoane
50 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 5 persoane
300 g Mazăre verde boabe dulce Bonduelle

300 g morcovi

400 g cartofi

6 ouă

1 plic praf de copt

150 g int

6 linguri făină

150 ml. lapte

1 ceapă

2 căței usturoi
Ingrediente pentru 5 persoane
300 g Mazăre verde boabe dulce Bonduelle

300 g morcovi

400 g cartofi

6 ouă

1 plic praf de copt

150 g int

6 linguri făină

150 ml. lapte

1 ceapă

2 căței usturoi
  1. Pași 1
    Pui la fiert morcovii, cartofii și mazărea cu ceapa și usturoiul (curățate și spălate), în trei oale diferite. După ce au fiert, îi scurgi și îi mixezi separat.
  2. Pași 2
    Obținem trei pireuri și adăugăm în fiecare câte 50 g unt, 50 ml lapte călduț, 2 gălbenușuri, 2 linguri de făină, câte o 1/2 de linguriță de praf de copt, sare și piper după gust.
  3. Pași 3
    Bați câte două albușuri și le adaugi în câte un pireu. Sau poți să le bați pe toate șase odată, apoi să le repartizezi în mod egal în cele trei boluri cu piure. În piureul cu morcovi și în cel cu mazăre, adaugă câte 50 g cartofi fierți.
  4. Pași 4
    Întro tavă de cozonac, unsă și tapetată cu făină, întinde uniform prima data, la bază, piureul de mazăre, apoi piureul de morcovi și la final piureul de cartofi. Dă terina la cuptor pentru aproape o oră, la 160 de grade. La jumătatea timpului, acoperă tava cu folie de aluminiu, ca să se coacă în interior. Servește cu orice fel de friptură vrei. Eu am avut cotlet de porc cu usturoi.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Zucchini umpluți cu legume

    Un preparat ușor, rapid și foarte gustos!

  • Legume mexicane cu orez

    Un preparat vegetarian, numai bun pentru un prânz consistent.

  • Frigărui de creveți cu mix Hawaian

    O combinație inedită de creveți și ananas alături de un mix de legume în stil hawaian care vă va sur...