1. >Rețete
  2. >Tartă cu pește afumat

Tartă cu pește afumat

Este o tartă cu brânză parmezan, umplută cu ouă, smântână, legume și stridie afumată.
Ușor
2 persoane
15 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
1 conservă (170 g) Porumb dulce boabe Bonduelle

1/4 cană brânză parmezan

125 g unt

1-2 linguri cu apă

300 g smântână

2 ouă

100 g stridie afumată

1 linguriță cu muștar

1 linguriță cu maioneză

1 ardei gras roșu, mic

1 ceapă

3/2 cană făină

1 linguriță cu măsline negre

Sare

Piper
Ingrediente pentru 2 persoane
1 conservă (170 g) Porumb dulce boabe Bonduelle

1/4 cană brânză parmezan

125 g unt

1-2 linguri cu apă

300 g smântână

2 ouă

100 g stridie afumată

1 linguriță cu muștar

1 linguriță cu maioneză

1 ardei gras roșu, mic

1 ceapă

3/2 cană făină

1 linguriță cu măsline negre

Sare

Piper
  1. Pași 1
    Primele 4 ingrediente sunt pentru foaie, restul pentru umplutură. Se amestecă făina cu brânza rasă și untul.
  2. Pași 2
    Se adaugă apa, atât cât să se lege aluatul. Se pune aluatul în folie alimentară și se bagă la frigider timp de 30 minute. Se scoate și se întinde într-o formă de tartă de diametru 20 cm.
  3. Pași 3
    Se presară 1 lingură brânză parmezan, rasă, peste foaie. Se bagă la cuptorul bine încins, timp de 10-12 minute, apoi se scoate și se umple foaia cu umplutură (smântâna, porumbul, stridiile, ouăle, muștarul, maioneza, ardeiul, ceapa și măslinele, amestecate bine).
  4. Pași 4
    Se pune din nou la cuptor, la foc potrivit, aprox. 15 minute, până se întărește puțin umplutura (să nu se lipească de deget, la atingere). Se lasă să se răcească câteva minute, înainte de a tăia tarta în felii.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Omletă cu legume și șuncă

    Un mic dejun consistent și gustos!

  • Orez cu legume și ou la tigaie

    Bucătăria chinezească, inspirație pentru o nouă rețetă de orez cu legume.

  • Salată fresh cu porumb

    Perioada verii este întotdeauna asociată cu legumele fresh ce oferă un bust de energie. Salata cu po...