Somon la grătar cu porumb dulce
Pentru o nuanță mai intensă a sosului trebuie să alegem un ardei gras roșu aprins.
Dificil
2 persoane
40 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
1 conservă (340 g) Porumb dulce boabe Bonduelle
2 buc (400 g) somon
2 ardei gras roșu
1 lămâie
1 lime
1 ceapă mare
1 crenguță roșii cherry
2 căni stoc legume
1 pahar vin alb
5 linguri ulei măsline
3 linguri miere
3 linguri muștar franțuzesc
2 linguri unt
2 linguri sos sweet chilli
3 crenguțe rozmarin
1/2 cană semințe floarea soarelui
1 ridiche
1/2 legătură pătrunjel
Germeni
Sare
Piper
2 buc (400 g) somon
2 ardei gras roșu
1 lămâie
1 lime
1 ceapă mare
1 crenguță roșii cherry
2 căni stoc legume
1 pahar vin alb
5 linguri ulei măsline
3 linguri miere
3 linguri muștar franțuzesc
2 linguri unt
2 linguri sos sweet chilli
3 crenguțe rozmarin
1/2 cană semințe floarea soarelui
1 ridiche
1/2 legătură pătrunjel
Germeni
Sare
Piper
Ingrediente pentru 2 persoane
1 conservă (340 g) Porumb dulce boabe Bonduelle
2 buc (400 g) somon
2 ardei gras roșu
1 lămâie
1 lime
1 ceapă mare
1 crenguță roșii cherry
2 căni stoc legume
1 pahar vin alb
5 linguri ulei măsline
3 linguri miere
3 linguri muștar franțuzesc
2 linguri unt
2 linguri sos sweet chilli
3 crenguțe rozmarin
1/2 cană semințe floarea soarelui
1 ridiche
1/2 legătură pătrunjel
Germeni
Sare
Piper
2 buc (400 g) somon
2 ardei gras roșu
1 lămâie
1 lime
1 ceapă mare
1 crenguță roșii cherry
2 căni stoc legume
1 pahar vin alb
5 linguri ulei măsline
3 linguri miere
3 linguri muștar franțuzesc
2 linguri unt
2 linguri sos sweet chilli
3 crenguțe rozmarin
1/2 cană semințe floarea soarelui
1 ridiche
1/2 legătură pătrunjel
Germeni
Sare
Piper
- Pași 1Pentru început, tăiem un ardei cuburi și unul bucățele, ceapa mărunt, lămâia și lime pe jumătate. Condimentăm somonul cu sare, piper, ierburi aromate, rozmarin, ulei de măsline și zeama de lămâie. Pe grătarul încins stropim cu puțin ulei, apoi adăugăm somonul pe care îl lăsăm 5-8 minute în funcție de grătar și grosimea peștelui, alături de jumătate de lime, iar pe cealaltă o stoarcem peste somon.
- Pași 2Garnitura pentru pește o realizăm din ceapa tocată mărunt pe care o călim în ulei de măsline și puțin unt, adăugăm ardeiul gras roșu tăiat în cuburi după care condimentăm cu sare și piper. Introducem porumbul scurs în prealabil de zeama din cutie, amestecăm și stropim cu vin alb. După 3 minute adăugăm mierea, sosul sweet chily, 1 cană cu stocul de legume, presărăm pătrunjel și lăsăm să fiarbă 5-10 minute, până ardeiul gras se înmoaie puțin.
- Pași 3Sosul pentru somon îl realizăm din semințe de floarea soarelui pe care le călim în ulei, după care adăugăm ardeiul gras roșu tăiat în bucățele, vinul alb și condimentăm cu sare și piper. Apoi adăugăm muștarul franțuzesc, mierea și stocul de legume. Lăsăm să fiarbă bine, după care blenduim. Aranjăm pe o farfurie sau platou porumbul cu ardei, apoi somonul și sosul de ardei. Decorăm cu crenguța de roșii cherry, frunze de rozmarin, germeni și ridiche.
Sfaturi în bucătărie
Pentru o nuanță mai intensă a sosului trebuie să alegem un ardei gras roșu aprins.
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
Pui cu fasole și porumb în sos mexican
O idee de rețetă mexicană pentru iubitorii dish-urilor picante. Amestecul de legume Mexicana de la Bonduelle repezintă o bază ideală pentru multe dish-uri cu specific mexican.
Tacos cu porumb și fasole roșie
Foi de tacos proaspete, alături de un mix texan de porumb și fasole roșie, pun bazele unui preparat delicios pentru o seară mexicană alături de cei dragi.
Dorada cu creveți și garnitură de legume
Pregătește în cel mai scurt timp posibil o cină delicioasă cu pește și fructe de mare, asezonată cu o salată de legume.
Descoperă și...