Pui cu curry în stil indian

În limba tamiliană - kari înseamnă 'legumele cu sos' sau 'sos'. Este un fel de mâncare cunoscut în întreaga lume, nu doar în Asia.
Ușor
4 persoane
60 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
2 buc. piept de pui dublu

1 lingură ulei

2 cepe tocate mărunt

1 lingură ghimbir proaspăt tocat mărunt

2 lingurițe usturoi zdrobit

2 lingurițe curcuma

1 lingură praf de curry

350 ml. sos de tomate

250 ml. lapte de cocos

5 boabe cuișoare

3 boabe cardamom

1 baton scorțișoară

Sare

Piper
Ingrediente pentru 4 persoane
2 buc. piept de pui dublu

1 lingură ulei

2 cepe tocate mărunt

1 lingură ghimbir proaspăt tocat mărunt

2 lingurițe usturoi zdrobit

2 lingurițe curcuma

1 lingură praf de curry

350 ml. sos de tomate

250 ml. lapte de cocos

5 boabe cuișoare

3 boabe cardamom

1 baton scorțișoară

Sare

Piper
  1. Pași 1
    Se pune carnea de pui la marinat în smântâna cu suc proaspăt de lămâie și scorțișoară.
  2. Pași 2
    Se pune în frigider, cel puțin cu 1-2 ore înainte de începerea prăjirii.
  3. Pași 3
    Se scoate pieptul de pui marinat și se usucă. Se încălzește uleiul într-o tigaie mare până la temperatura de fierbere.
  4. Pași 4
    Se prăjește pieptul până când capătă o culoare puțin maronie. Se scoate puiul din tigaie și se pune deoparte. În tigaie se pun cepele cu ghimbirul și usturoiul și se prăjesc până când capătă o culoare puțin maronie, apoi se adaugă curry și curcuma.
  5. Pași 5
    Peste puiul marinat se adaugă sosul de tomate, laptele de cocos, cuișoarele, cardamonul și batonul de scorțișoară. Se adaugă sarea și piperul după gust.
  6. Pași 6
    Se fierbe puiul până când este moale la foc mic, aproximativ 20 min.
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
  • Sucotaș vegetarian

    Sucotaș vegetarian

    Această rețetă vegetariană de succotash este proaspătă, vibrantă și plină de nutrienți. Multitudinea de legume proaspete vor colora farfuria ta, fiind un preparat perfect pentru un prânz la birou.

  • Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu sfeclă

    Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu sfeclă

    Venim în ajutorul tău cu o nouă rețetă ce te poate inspira în pregătirea mesei festive de Paște. Sfecla roșie reprezintă de această dată o idee perfectă ce acompaniază carnea de berbecuț.

  • Salată cu fasole în trei culori

    Salată cu fasole în trei culori

    Cine a zis că o salată nu poate fi bogată în proteine. Bonduelle te inspiră și de această dată și își oferă o rețetă de salată bogată în fibre și proteine.