Pași 1
Se cerne făina pe masă. În mijlocul moviliței de făină se formează o adâncitură, apoi se pun acolo: drojdie uscată, ulei și un vârf de cuțit de sare. Se adaugă apă și se frământă până se obține o masă uniformă. Apoi se așează aluatul într-un platou presărat cu făină, se mai presară făină și peste aluat, se lasă să crească aproximativ 30 de minute într-un loc cald.
Pași 2
Se înlătură semințele din ardeii spălați și se taie în fâșii subțiri. Apoi se prăjește împreună cu usturoiul tocat, pe 1 lingură ulei încins, pe foc mic, timp de 15 minute. Roșiile opărite se cojesc și se taie. Se scot sâmburii din măsline. Apoi se pun împreună cu roșiile și ardeii și se amestecă bine umplutura astfel obținută.
Pași 3
Aluatul se împarte în 4 părți egale. Din fiecare din aceste părți se formează o plăcintă rotundă care se pune pe o folie de aluminiu unsă cu ulei.
Pași 4
Pe fiecare din plăcinte se pune o porție de umplutură. Se presară cu brânză rasă, oregano, se picură puțin ulei. Se pune în cuptor și se coace timp de 15 20 minute, la 200 grade.