Trebuie să acceptați cookie-urile Youtube pentru a vedea acest videoclip
Pilaf de orez cu stafide
Pilaful de orez cu stafide este o mâncare tradițională armeană de Crăciun și de Paște.
Ușor
4 persoane
40 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
2 cești orez lung
100 g stafide
3 linguri unt purificat
Sare
Ingrediente pentru 4 persoane
2 cești orez lung
100 g stafide
3 linguri unt purificat
Sare
Pași 1
Gătiți orezul în apă cu sare.
Pași 2
Adăugați stafide într-o tigaie cu unt purificat și se fierb până când devin rotunde ca strugurii. În cazul în care stafidele nu sunt dulci, puteți adăuga un pic de zahăr și se amestecă pentru a le carameliza.
Pași 3
Când a scăzut toată apa din pilaf, dar orezul este încă zemos, se adaugă stafidele fierte și untul în care au fost gătite.
Pași 4
Acoperiți oala cu un capac ermetic. Țineți mâncarea la foc mic încă 2 minute și apoi se lasă acoperita timp de 10 minute.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă▶
Hummus de linte
Un preparat cu specific libanez, ce poate fi servit atât cald, cât și rece, se prepară ușor și rapid, fiind o variantă potrivită pentru prânz sau cină.
Creveți thailandezi cu orez
Încearcă rețeta noastră picantă cu creveți și mix thailandez cu orez și vei pătrunde in bucătăria as...
Somon cu legume și orez
Te gândești la un preparat rapid, gustos și hrănitor? Îți propunem să încerci rețeta noastră cu somo...