Pakhlava
Desert oriental, pakhlava, este o delicatesă cu nuci și zahăr ce se topește în gură.
Ușor
5 persoane
100 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 5 persoane
2 cești zahăr
1/2 cană apă
3 căței usturoi
1 linguriță suc de lămâie
1/2 ceașcă nuci tocate fin
1 linguriță scorțișoară
1/2 ceașcă unt dulce
1 pachet aluat
1/2 cană apă
3 căței usturoi
1 linguriță suc de lămâie
1/2 ceașcă nuci tocate fin
1 linguriță scorțișoară
1/2 ceașcă unt dulce
1 pachet aluat
Ingrediente pentru 5 persoane
2 cești zahăr
1/2 cană apă
3 căței usturoi
1 linguriță suc de lămâie
1/2 ceașcă nuci tocate fin
1 linguriță scorțișoară
1/2 ceașcă unt dulce
1 pachet aluat
1/2 cană apă
3 căței usturoi
1 linguriță suc de lămâie
1/2 ceașcă nuci tocate fin
1 linguriță scorțișoară
1/2 ceașcă unt dulce
1 pachet aluat
- Pași 1Se fierb două cești de zahăr și apă timp de zece minute. Spre sfârșiț se adaugă suc de lămâie și cuișoare. Stingeți focul și lăsați siropul să se răcească. Amestecați nucile, scorțișoara și trei linguri de zahăr într-un castron mic și puneți-l deoparte.
- Pași 2Topiți untul și folosiți-l pentru a tapeta tava de copt. Așezați jumătate din aluat în tavă și ungeți fiecare strat cu unt topit.
- Pași 3Aranjați marginile și împrăștiati compoziția între straturi. Presărați nucă peste partea de sus și continuați la fel cu restul foilor. Ungeți fiecare foaie cu unt.
- Pași 4Păstrați restul de unt. Cu un cuțit ascuțit tăiați aluatul în formă de diamante. Împrăștiati untul rămas pe partea de sus a diamantelor.
- Pași 5Coaceți în cuptorul preîncălzit la 175 C, până când aluatul devine auriu deschis la culoare. Scoateți din cuptor, lăsați la răcit zece minute, apoi turnați cu lingurița siropul răcit peste fiecare diamant. Repetați până când cea mai mare parte de sirop a fost folosit.
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
Sucotaș vegetarian
Această rețetă vegetariană de succotash este proaspătă, vibrantă și plină de nutrienți. Multitudinea de legume proaspete vor colora farfuria ta, fiind un preparat perfect pentru un prânz la birou.
Salată cu fasole în trei culori
Cine a zis că o salată nu poate fi bogată în proteine. Bonduelle te inspiră și de această dată și își oferă o rețetă de salată bogată în fibre și proteine.
Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu sfeclă
Venim în ajutorul tău cu o nouă rețetă ce te poate inspira în pregătirea mesei festive de Paște. Sfecla roșie reprezintă de această dată o idee perfectă ce acompaniază carnea de berbecuț.
Descoperă și...