1. >Rețete
  2. >Mușchiuleț de porc cu muștar și salată caldă de fasole brună

Mușchiuleț de porc cu muștar și salată caldă de fasole brună

Pentru masa de Anul Nou, am moștenit multe tradiții culinare. Una dintre ele recomanda să mâncăm musai ceva boabe: fie linte, fie fasole, dar să fie leguminoase, pentru că acestea vor provoca norocul să ne dea un an nou bănos și cu spor.
Ușor
2 persoane
0 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
1 conservă (430 g) Peruana, Fasole roşie boabe în sos tomat picant Bonduelle

1 lingură ulei

4 lingurițe muștar

4 linguri pesmet

1 lingură de ierburi aromatice după preferință (pătrunjel, cimbru, rozmarin sau un amestec gen herbes de Provence)

25 g unt

600 g mușchiuleț de porc proaspăt

1 zucchini mic (de 200-250 de grame)

1 ardei gras roșu

1-2 fire ceapă verde

1 lingură oțet balsamic

1 linguriță cu miere de albine

1 lingură cu ulei de măsline

Sare și piper
Ingrediente pentru 2 persoane
1 conservă (430 g) Peruana, Fasole roşie boabe în sos tomat picant Bonduelle

1 lingură ulei

4 lingurițe muștar

4 linguri pesmet

1 lingură de ierburi aromatice după preferință (pătrunjel, cimbru, rozmarin sau un amestec gen herbes de Provence)

25 g unt

600 g mușchiuleț de porc proaspăt

1 zucchini mic (de 200-250 de grame)

1 ardei gras roșu

1-2 fire ceapă verde

1 lingură oțet balsamic

1 linguriță cu miere de albine

1 lingură cu ulei de măsline

Sare și piper
  1. Pași 1
    Se deschide cutia de fasole și se pune la scurs ]ntr-o strecurătoare, deasupra unui vas, în care se va colecta sosul delicios din cutie. Țin să subliniez că pe lista ingredientelor acestei conserve figurează: fasolea, sosul de roșii, condimentele, sarea, amidonul de porumb. Deci, niciun fel de conservanți sau alte chestii cu nume ciudate.
  2. Pași 2
    Ardeiul roșu se coace. Pentru că e iarnă și nu am cum să îi coc afară, la grătar, eu pârjolesc ardeii scurt la tigaie, apoi îi transfer în cuptorul încins la 190 de grade timp de 10-15 minute, până când se înmoaie bine. După ce s-au înmuiat, ardeii se acoperă câteva minute ca să se aburească, apoi se vor decoji foarte ușor. După ce am decojit și eliminat semințele, am tăiat ardeiul copt în cubulețe.
  3. Pași 3
    Fasolea scursă de sos se încălzește separat.
  4. Pași 4
    Se pregătește un dressing din ceapa verde tocată, oțet balsamic, mierea de albine, uleiul de măsline, sare și piper după gust. Se adauăgă dresingul peste legume și se amestecă.
  5. Pași 5
    Pe farfurie se asamblează felii de mușchiuleț, salata caldă și sosul delicios păstrat. Se decorează după plac cu verdețuri, legume fin feliate etc.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Cartofi copți cu cremă de avocado și fas...

    Încântă-i pe oaspeți cu un preparat minunat, ușor de făcut și sănătos!

  • Salată cu fasole în trei culori

    Cine a zis că o salată nu poate fi bogată în proteine. Bonduelle te inspiră și de această dată și îș...

  • Bruschete cu ton, porumb și fasole roșie

    O gustare delicioasă care transformă orice masă într-o ocazie specială.