Pași 1
Într-o cratiță vom pune uleiul împreună cu ceapa tocată și morcovul curățat și spălat, tăiat în rondele. Călim ceapa și morcovul la foc mediu. Nu uităm să adăugăm o linguriță de sare. Turnăm apă caldă cât să le cuprindă și lăsăm totul să fiarbă până este fiert morcovul.
Pași 2
Punem mazărea și mai adăugăm apă caldă, atât cât să acopere compoziția. Punem capacul și lăsăm să fiarbă, nu mai mult de cinci minute.
Pași 3
Amestecăm făina cu pasta de roșii, până se omogenizează. Dacă simțim nevoia, adăugăm puțină apă. După aceasta, adăugăm amestecul cu făină în oala care fierbe, amestecând. Lăsăm să fiarbă, până începe să clocotească. Adăugăm sare și piper după gust. La final, presărăm totul cu mărar sau altă verdeață, după preferință.