Pași 1
Tocăm ceapa și roșia în felii subțiri, iar usturoiul, ardeiul iute, pătrunjelul și roșiile deshidratate le tocăm mărunt.
Pași 2
Călim în puțin ulei de măsline la foc mediu ceapa roșie și usturoiul, apoi adăugăm ardeiul iute. Adăugăm stocul de legume, lintea roșie scursă în prealabil de zeamă, roșiile deshidratate, pătrunjelul și brânza feta sfărâmată. Stropim totul cu zeama de la o lămâie, asezonăm cu boia dulce și cimbrișor.
Pași 3
Lipiile le încălzim pe ambele părți într-o tigaie bine încinsă. Adăugăm, pe rând, ingredientele pe lipie: salata verde ruptă în bucăți mari, feliile de roșie, amestecul de linte și feta sfărâmată. Rulăm lipia și o închidem la un capăt. Așezăm pe farfurie sau platou, o decorăm cu salată creață, ardei iute, felii de roșii și cimbrișor.