Trebuie să acceptați cookie-urile Youtube pentru a vedea acest videoclip
Gulab Jamun - desert indian
Acest desert va reprezenta o gustare excelentă pentru prietenii tăi!
Ușor
4 persoane
45 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
Aluatul:
2 pahare lapte praf
1 lingură făină
1/2 pahar lapte
1 linguriță unt (ghee)
Margarină de prăjit
Siropul:
2 pahare apă
2 pahare zahăr
1 linguriță apă de trandafir
semințe de nucșoară
Ingrediente pentru 4 persoane
Aluatul:
2 pahare lapte praf
1 lingură făină
1/2 pahar lapte
1 linguriță unt (ghee)
Margarină de prăjit
Siropul:
2 pahare apă
2 pahare zahăr
1 linguriță apă de trandafir
semințe de nucșoară
Pași 1
Făina se amestecă foarte bine cu laptele praf. Se încălzește laptele natural adăugând unt. Se toarnă apoi peste făină și se frământă aluatul.
Pași 2
Din aluat se formează 25 de găluște mici și se pun pe o farfurie unsă cu unt.
Pași 3
Se topește untul (ghee) în tigaie, se încălzește și se introduce de probă o gălușcă, care ar trebui să se ducă la fund iar după un timp să iasă la suprafață. Când gălușca va avea culoarea maro poate fi scoasă.
Pași 4
Siropul: se strivesc semințele de nucșoară, se introduc întrun vas și se adaugă zahărul și apa. Se dă în clocot și se lasă la gătit 5 minute. După aceea se ia de pe foc și se adaugă apa de trandafir.
Pași 5
Găluștele gulab jamun se scufundă în sirop și se lasă acolo timp de câteva ore.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă▶
Hummus de linte
Un preparat cu specific libanez, ce poate fi servit atât cald, cât și rece, se prepară ușor și rapid, fiind o variantă potrivită pentru prânz sau cină.
Salată fresh cu porumb
Perioada verii este întotdeauna asociată cu legumele fresh ce oferă un bust de energie. Salata cu po...
Salată rapidă cu fasole neagră
Descopera reteta de salată rapidă cu fasole neagră!