Gulab Jamun - desert indian
Acest desert va reprezenta o gustare excelentă pentru prietenii tăi!
Ușor
4 persoane
45 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
Aluatul:
2 pahare lapte praf
1 lingură făină
1/2 pahar lapte
1 linguriță unt (ghee)
Margarină de prăjit
Siropul:
2 pahare apă
2 pahare zahăr
1 linguriță apă de trandafir
semințe de nucșoară
2 pahare lapte praf
1 lingură făină
1/2 pahar lapte
1 linguriță unt (ghee)
Margarină de prăjit
Siropul:
2 pahare apă
2 pahare zahăr
1 linguriță apă de trandafir
semințe de nucșoară
Ingrediente pentru 4 persoane
Aluatul:
2 pahare lapte praf
1 lingură făină
1/2 pahar lapte
1 linguriță unt (ghee)
Margarină de prăjit
Siropul:
2 pahare apă
2 pahare zahăr
1 linguriță apă de trandafir
semințe de nucșoară
2 pahare lapte praf
1 lingură făină
1/2 pahar lapte
1 linguriță unt (ghee)
Margarină de prăjit
Siropul:
2 pahare apă
2 pahare zahăr
1 linguriță apă de trandafir
semințe de nucșoară
- Pași 1Făina se amestecă foarte bine cu laptele praf. Se încălzește laptele natural adăugând unt. Se toarnă apoi peste făină și se frământă aluatul.
- Pași 2Din aluat se formează 25 de găluște mici și se pun pe o farfurie unsă cu unt.
- Pași 3Se topește untul (ghee) în tigaie, se încălzește și se introduce de probă o gălușcă, care ar trebui să se ducă la fund iar după un timp să iasă la suprafață. Când gălușca va avea culoarea maro poate fi scoasă.
- Pași 4Siropul: se strivesc semințele de nucșoară, se introduc întrun vas și se adaugă zahărul și apa. Se dă în clocot și se lasă la gătit 5 minute. După aceea se ia de pe foc și se adaugă apa de trandafir.
- Pași 5Găluștele gulab jamun se scufundă în sirop și se lasă acolo timp de câteva ore.
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
Sucotaș vegetarian
Această rețetă vegetariană de succotash este proaspătă, vibrantă și plină de nutrienți. Multitudinea de legume proaspete vor colora farfuria ta, fiind un preparat perfect pentru un prânz la birou.
Salată cu fasole în trei culori
Cine a zis că o salată nu poate fi bogată în proteine. Bonduelle te inspiră și de această dată și își oferă o rețetă de salată bogată în fibre și proteine.
Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu sfeclă
Venim în ajutorul tău cu o nouă rețetă ce te poate inspira în pregătirea mesei festive de Paște. Sfecla roșie reprezintă de această dată o idee perfectă ce acompaniază carnea de berbecuț.
Descoperă și...