Gulab Jamun - desert indian

Acest desert va reprezenta o gustare excelentă pentru prietenii tăi!
Ușor
4 persoane
45 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
Aluatul:

2 pahare lapte praf

1 lingură făină

1/2 pahar lapte

1 linguriță unt (ghee)

Margarină de prăjit

Siropul:

2 pahare apă

2 pahare zahăr

1 linguriță apă de trandafir

semințe de nucșoară
Ingrediente pentru 4 persoane
Aluatul:

2 pahare lapte praf

1 lingură făină

1/2 pahar lapte

1 linguriță unt (ghee)

Margarină de prăjit

Siropul:

2 pahare apă

2 pahare zahăr

1 linguriță apă de trandafir

semințe de nucșoară
  1. Pași 1
    Făina se amestecă foarte bine cu laptele praf. Se încălzește laptele natural adăugând unt. Se toarnă apoi peste făină și se frământă aluatul.
  2. Pași 2
    Din aluat se formează 25 de găluște mici și se pun pe o farfurie unsă cu unt.
  3. Pași 3
    Se topește untul (ghee) în tigaie, se încălzește și se introduce de probă o gălușcă, care ar trebui să se ducă la fund iar după un timp să iasă la suprafață. Când gălușca va avea culoarea maro poate fi scoasă.
  4. Pași 4
    Siropul: se strivesc semințele de nucșoară, se introduc întrun vas și se adaugă zahărul și apa. Se dă în clocot și se lasă la gătit 5 minute. După aceea se ia de pe foc și se adaugă apa de trandafir.
  5. Pași 5
    Găluștele gulab jamun se scufundă în sirop și se lasă acolo timp de câteva ore.
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
  • Sucotaș vegetarian

    Sucotaș vegetarian

    Această rețetă vegetariană de succotash este proaspătă, vibrantă și plină de nutrienți. Multitudinea de legume proaspete vor colora farfuria ta, fiind un preparat perfect pentru un prânz la birou.

  • Salată cu fasole în trei culori

    Salată cu fasole în trei culori

    Cine a zis că o salată nu poate fi bogată în proteine. Bonduelle te inspiră și de această dată și își oferă o rețetă de salată bogată în fibre și proteine.

  • Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu sfeclă

    Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu sfeclă

    Venim în ajutorul tău cu o nouă rețetă ce te poate inspira în pregătirea mesei festive de Paște. Sfecla roșie reprezintă de această dată o idee perfectă ce acompaniază carnea de berbecuț.