Pași 1
Amestecăm apa cu zahărul, sarea și drojdia și lăsăm amestecul să se odihnească 10 minute, ca să se activeze drojdia.
Pași 2
Mutăm aluatul pe masă tapetată cu făină și frământăm încă 5 minute, până avem un aluat elastic, care nu se lipețte de mână.
Pași 3
După o oră, sau când îți dublează volumul, scoatem aluatul din bol, îl frământăm puțin pentru a scoate aerul, apoi îl rulăm într-o bilă, îl turtim cu degetele sau sucitorul și punem în mijloc umplutura: 200 gr porumb dulce Bonduelle Gold și pancetta prăjită, apoi închidem aluatul exact ca la pizza calzone și apăsăm ușor cu degetele pentru a scoate aerul rămas în interior, dar și pentru a incorpora uniform umplutura în aluat.
Pași 4
După cele 30 min, facem găuri cu degetul în aluat, din loc în loc, apoi îl acoperim cu prosopul și îl lăsăm la dospit alte 30 min.
Pași 5
Focaccia trebuie să se răcească bine, bine înainte de servire și ține 23 zile dacă e învelită în folie de plastic și păstrată întrun loc întunecat și răcoros...deși...sinceră să fiu...mas mira foarte tare să apuce 23 zile la cât e de bună. Să vă fie de bine!