Pași 1
Cotletele spălate și zvântate se taie astfel încât să obținem un buzunar, apoi se presară cu sare și piper. Se încinge un pic uleiul și se călește la foc iute, cca 7 minute, mazărea cu ardeiul tăiat cubulețe și costița afumată, tăiată fâșii subțiri. Se condimentează cu sare și piper, se lasă să se răcească un pic, apoi se adaugă cașcavalul ras și verdeața tocată fin.
Pași 2
Se umple cotletele cu umplutura de mazăre, apoi se prinde gura buzunarelor cu scobitori din bambus și se așează într-o tăviță, se stropesc cu un pic de ulei de măsline, se presară deasupra lor legumele deshidratate fără sare și se condimentează cu amestecul de plante aromatice de Provence.
Pași 3
Se toarnă vinul și 250 ml apă, se pun foile de dafin și piperul boabe. Se acoperă tăviță cu o folie de aluminiu și se dă la cuptor cca 30-40 de minute. Se scoate tăvița și se dă folia la o parte, se udă cotletele cu sos din tavă și se mai lasă cca 30 de minute, până se rumenesc frumos.
Pași 4
După ce sau făcut cotletele, se îndepărtează scobitorile, se feliază și se servesc cu o garnitură de cartofi sau orez. Poftă bună!