Trebuie să acceptați cookie-urile Youtube pentru a vedea acest videoclip
Chifteluțe de porumb
Porumbul Bonduelle este plin de surprize. Nu doar că este delicios el însuși, ca atare, dar poate constitui baza unor rețete surprinzător de gustoase.
Mediu
2 persoane
30 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
1 conservă (340 g) Porumb dulce boabe Bonduelle
2-3 cartofi fierți sau copți în coajă (2 dacă sunt mari, 3 de mărime medie)
200 g de cașcaval
1 linguriță de ceapă, tocată fin
1 legătură de pătrunjel tocat
1 ardei iute verde, mic (opțional)
Sare și piper
2 albușuri
3-4 linguri de făină
3-4 linguri de pesmet
Ulei pentru prăjit
Ingrediente pentru 2 persoane
1 conservă (340 g) Porumb dulce boabe Bonduelle
2-3 cartofi fierți sau copți în coajă (2 dacă sunt mari, 3 de mărime medie)
200 g de cașcaval
1 linguriță de ceapă, tocată fin
1 legătură de pătrunjel tocat
1 ardei iute verde, mic (opțional)
Sare și piper
2 albușuri
3-4 linguri de făină
3-4 linguri de pesmet
Ulei pentru prăjit
Rețete făcute cu
Porumb dulce boabe
Pași 1
Cartofii se decojesc și împreună cu 2/3 din porumbul dulce, bine scurs de apă, se prelucrează cu blenderul până se obține o pastă consistentă.
Pași 2
Din cașcaval se taie 15 cubulețe cu latura de aproximativ 1,5 cm, restul se dă pe răzătoare.
Pași 3
Peste pasta de cartofi și porumb se adaugă boabele de porumb păstrate, cașcavalul ras, ceapa fin tocată, pătrunjelul tocat, ardeiul iute tocat foarte mărunt, sare și piper după gust. Se frământă până se obține o pastă omogenă care se împarte în 15 bucăți egale
Pași 4
În palmele umezite, se aplatizează pe rând câte o bucată din compoziție, se așează la mijloc câte un cubuleț de cașcaval și se formează chifteluțe rotunde, închizând bine brânza la mijloc.
Pași 5
Albușurile se bat cu furculița și cu un strop de sare până când se formează o spumă ușoară la suprafață. Se dau chifteluțele prin făină, prin albuș și în final prin pesmet. Se rotesc în palme astfel încât pesmetul să adere cât mai bine.
Pași 6
Se încinge ulei din abundență întro tigaie (să fie cam de 2 degete de adânc) și se prăjesc pe rând chifteluțele până se rumenesc, apoi se scot pe șervete de hârtie absorbantă. Atenție, uleiul trebuie să fie încins până la 170180 de grade Celsius înainte de a adăuga chifteluțele, pentru a se rumeni rapid și a nu fi pătrunse de ulei în exces. Nu înghesuiți prea multe chifteluțe deodată în tigaie, e de preferat să se prăjească în două tranșe.
Pași 7
Se servesc chifteluțele fierbinți cu un sos la alegere, noi am optat pentru ketchup cu care sau potrivit de minune.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă▶
Tacos cu porumb și fasole roșie
Foi de tacos proaspete, alături de un mix texan de porumb și fasole roșie, pun bazele unui preparat delicios pentru o seară mexicană alături de cei dragi.
Salată picantă de creveți și porumb cu v...
Zilele de vară ne indeamnă să mâncăm mai multe salate, iar fructele de mare ne asigură aportul prote...