1. >Rețete
  2. >Chapati - pâinea indiană

Chapati - pâinea indiană

Chapati - pâine indiană coaptă pe tavă, asemănătoare la formă cu o clătită.
Ușor
3 persoane
60 Minute
Ieftin
Ingrediente
pentru 3 persoane
1/2 pahar făină

1/2 linguriță sare

1 pahar apă

2 linguri unt topit
Ingrediente pentru 3 persoane
1/2 pahar făină

1/2 linguriță sare

1 pahar apă

2 linguri unt topit
  1. Pași 1
    Se presară făina într-un vas de dimensiuni mari, se adaugă sare și se amestecă bine. Se face în mijloc o gaură în care se toarnă puțin câte puțin apă, se frământă aluatul și se amestecă cca. 7 minute. Se lasă aluatul acoperit o jumătate de oră.
  2. Pași 2
    Se împarte aluatul în 16 bucăți egale. Fiecare bucată se întinde într-o plăcintă subțire cu diametrul de 10-15 cm.
  3. Pași 3
    Se încinge tigaia și se pun în ea chapati. Se coace pe o parte până apar niște bășici, după care se întorce pe partea cealaltă. Cu ajutorul unui prosop se presează delicat plăcinta și se întoarce din nou pe cealaltă parte. Chapati trebuie să fie bine coapte.
Sfaturi în bucătărie
Pâinea este servită la diferite mâncăruri cu legume, orez sau la supa dhal. Chapati este folosită în loc de lingură, înfășurând în ea felurile de mâncare deja preparate. Dimensiunile pâinii diferă în funcție de regiune și bucătărie, însă în medie mărimea ei este de aproximativ 10 cm în diametru.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Creveți thailandezi cu orez

    Încearcă rețeta noastră picantă cu creveți și mix thailandez cu orez și vei pătrunde in bucătăria asiatică în doar 20 de minute. Cina pentru prieteni va fi mult mai ușor și rapid de pregătit, oferindu-ți mai mult timp alături de ei.

  • Somon cu legume și orez

    Te gândești la un preparat rapid, gustos și hrănitor? Îți propunem să încerci rețeta noastră cu somo...

  • Frigărui de creveți cu mix Hawaian

    O combinație inedită de creveți și ananas alături de un mix de legume în stil hawaian care vă va sur...