1. >Rețete
  2. >Chanakhi

Chanakhi

Chanakhi este o mâncare tradițională georgiană pregătită în vase mici de lut.
Ușor
5 persoane
90 Minute
Scump
Ingrediente
pentru 5 persoane
0.8 kg carne de oaie (poate fi vită)

2 roșii

6 vinete

200 g ceapă

1/2 legătură pătrunjel

1 căpățână usturoi

1 cartof

Sare

Piper

1/2 legătură busuioc
Ingrediente pentru 5 persoane
0.8 kg carne de oaie (poate fi vită)

2 roșii

6 vinete

200 g ceapă

1/2 legătură pătrunjel

1 căpățână usturoi

1 cartof

Sare

Piper

1/2 legătură busuioc
  1. Pași 1
    Fă un strat de bucăți de carne mici pe fundul vasului.
  2. Pași 2
    Ia vinetele, umplute cu un amestec de grăsime animală ușor sărată, usturoi, ceapă rasă, pătrunjel și busuioc și pune-le peste carne.
  3. Pași 3
    Pune peste 2-3 bucăți de roșii decojite și tăiate în bucăți și 2 cartofi tăiați în jumătate, pe lungime. Presară sare și piper pe deasupra și dă la cuptor. Înainte de asta, fierbe cu capac, apoi îndepărtează capacul.
  4. Pași 4
    Chanakhi va fi gata în aproximativ 1,5 ore.
Sfaturi în bucătărie
Este de preferat să se pregătească câte o porție în fiecare vas.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Creveți thailandezi cu orez

    Încearcă rețeta noastră picantă cu creveți și mix thailandez cu orez și vei pătrunde in bucătăria asiatică în doar 20 de minute. Cina pentru prieteni va fi mult mai ușor și rapid de pregătit, oferindu-ți mai mult timp alături de ei.

  • Somon cu legume și orez

    Te gândești la un preparat rapid, gustos și hrănitor? Îți propunem să încerci rețeta noastră cu somo...

  • Frigărui de creveți cu mix Hawaian

    O combinație inedită de creveți și ananas alături de un mix de legume în stil hawaian care vă va sur...