Caldo Verde - supă portugheză cu varză și legume
Caldo Verde este ciorba națională portugheză în a cărei preparare se folosesc frunze de varză numită couve gallega.
Ușor
4 persoane
60 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
150 g varză
60 g cârnați uscati cu aromă de usturoi sau chorizo (cârnați afumați)
1 cartof mare
0.75 l apă
1 linguriță sare
1 lingură ulei
Piper roșu
60 g cârnați uscati cu aromă de usturoi sau chorizo (cârnați afumați)
1 cartof mare
0.75 l apă
1 linguriță sare
1 lingură ulei
Piper roșu
Ingrediente pentru 4 persoane
150 g varză
60 g cârnați uscati cu aromă de usturoi sau chorizo (cârnați afumați)
1 cartof mare
0.75 l apă
1 linguriță sare
1 lingură ulei
Piper roșu
60 g cârnați uscati cu aromă de usturoi sau chorizo (cârnați afumați)
1 cartof mare
0.75 l apă
1 linguriță sare
1 lingură ulei
Piper roșu
- Pași 1Varza se spală în apă rece. Apoi se separă frunzele de cotor și se toacă mărunt. Varza astfel tocată se lasă o jumătate de oră.
- Pași 2Cârnații se împung cu furculița în mai multe locuri și se fierb în apă la foc mare. Când apa dă în clocot se micșorează focul și se fierb timp de 15 minute. Apoi se scurge apa și cârnații se taie în felii mărunte.
- Pași 3Cartofii se curăță și se fierb în apă sărată timp de 15 minute. Scoateți cartofii din apă și pregătiți-i pentru piure. Apoi puneți piureul înapoi în apă în care ați fiert cartofii.
- Pași 4Adăugați uleiul și fierbeți totul.
- Pași 5Varza tocată se pune în oală și se fierbe timp de 5 minute.
- Pași 6Puneți în oală cârnații și fierbeți timp de 3 minute.
Sfaturi în bucătărie
Varza couve gallega nu face căpățână, ci doar frunze aproape tot anul. Ea poate fi înlocuită de varza italiană care, la fel ca și 'couve gallega' trebuie să fie adaugătă la ciorba, după ce ma întâi se toacă foarte mărunt.
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
Sucotaș vegetarian
Această rețetă vegetariană de succotash este proaspătă, vibrantă și plină de nutrienți. Multitudinea de legume proaspete vor colora farfuria ta, fiind un preparat perfect pentru un prânz la birou.
Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu sfeclă
Venim în ajutorul tău cu o nouă rețetă ce te poate inspira în pregătirea mesei festive de Paște. Sfecla roșie reprezintă de această dată o idee perfectă ce acompaniază carnea de berbecuț.
Salată cu fasole în trei culori
Cine a zis că o salată nu poate fi bogată în proteine. Bonduelle te inspiră și de această dată și își oferă o rețetă de salată bogată în fibre și proteine.
Descoperă și...