1. >Rețete
  2. >Burger vegetal

Burger vegetal

O alternativă vegetariană pentru burgerul cu carne
Mediu
3 persoane
30 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 3 persoane
1 conservă (400 g) Fasole roșie boabe Bonduelle

200 g salsa de roșii

6 roșii cherry tăiate jumătăți

o jumătate de avocado

o jumătate de limetă

2 frunze de salată verde

1 lingură de maioneză vegetală

100 g pesmet

1 linguriță pudră de chilli

1 linguriță pudră de usturoi

sare, piper
Ingrediente pentru 3 persoane
1 conservă (400 g) Fasole roșie boabe Bonduelle

200 g salsa de roșii

6 roșii cherry tăiate jumătăți

o jumătate de avocado

o jumătate de limetă

2 frunze de salată verde

1 lingură de maioneză vegetală

100 g pesmet

1 linguriță pudră de chilli

1 linguriță pudră de usturoi

sare, piper
  1. Pași 1
    Scoatem fasolea roșie din conservă și o punem într-un castron. O zdrobim cât să aibă o consistență omogenă. Este în regulă daca mai rămân și boabe de fasole întregi.
  2. Pași 2
    Adăugăm pesmetul, salsa de roșii, pudra de usturoi și de chilli și amestecăm compoziția obținută, mai întâi cu o lingură și apoi cu mâna pentru a încorpora bine toate ingredientele.
  3. Pași 3
    Formăm chiftelele buger și le așeazăm pe o tavă unsă cu ulei pe care o introducem în cuptorul încins la 180°C, pentru 15 minute, întorcând chiftelele la jumătatea timpului.
  4. Pași 4
    Când acestea sunt gata, pregătim farfuria: 2 foi de salată peste care punem sosul chilli, burgerul, jumătate de chiflă pe care o ungem cu maioneză, câteva felii de avocado, roșii și lime. Putem adăuga și câteva frunze de pătrunjel.
Sfaturi în bucătărie
La alegere, putem servi preparatul direct din farfurie sau putem pune tot conținutul acesteia pe chiflă și putem mușca direct.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Orez în stil spaniol cu chorizo și pui

    Bucătăria mexicană, plină de culoare și savoare, vine acum și în casa ta prin intermediul mixului Spaniol cu orez de la Bonduelle. Încearcă și tu rețeta noastră și lasă-te inspirat de bucătăria spaniolă.

  • Tacos cu porumb și fasole roșie

    Foi de tacos proaspete, alături de un mix texan de porumb și fasole roșie, pun bazele unui preparat ...

  • Tacos cu fasole roșie

    Un preparat ce te duce cu gândul la o vacanță mexicană și te încântă prin combinațiile de culori!